bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demirtaş'ı Anlamak
Yazarlar // 26 Haziran 2020 Cuma 08:04

Ragıp GÖKER

Kasalar tam takır kuru bakır..

Bu nedenle belediye başkanlarının zor günler geçirdiğini biliyorum.

Özellikle de bu pandemi sürecinde.

Herkes belediyelerden bir şeyler bekliyor.

Kimisi aş..

Kimisi de iş derdinde.

Geçenlerde İlkadım Belediyesi önünde toplanan bir gurup genç, Başkan Necattin Demirtaş’a “Seni biz Başkan yaptık, şimdi bunun diyetini ödemelisin” gibisinden bir mesaj göndermeye çalıştılar.

Gençleri suçlayamam asla.

Yüzde 24 küsurata ulaşmış gençler arasındaki işsizlik oranına göre, her dört gençten biri iş arıyor.

Bunların arasında iki üniversite bitirmiş, iyi eğitimli gençler bile var.

Muammer Güler Samsun Valisi iken, ziyaretine gittiğim günlerin birinde, aralarında ODTÜ mezunlarının da bulunduğu issiz gençlerden, valiliğin çay ocağında bile çalışmaya razı olanların bulunduğunu söylerken, bu duruma nasıl şaşırdığını dün gibi hatırlarım.

Vali bu duruma çok üzülmüştü.

Bir o kadar ben de.

Bu nedenle belediye önünde toplanıp  “Seçilmene biz yardım ettik, bize iş ver” türünden bir çağrı ile Demirtaş’a mesaj gönderen gençleri suçlayamaz kimse.

Ve fakat

Kampanyası sırasında sokaklarda afiş asan, slogan atarak seçmen algısının kendisine çevrilmesini sağlayan gençlerin talebini karşılayamayan Necattin Demirtaş da suçlanmamalıdır.

Belediyenin kasası boş bunu biliyor herkes.

Para bulmak için çare arıyor Başkan.

Necattin Demirtaş, kredi taleplerinin, İlkadım’da iktidardan ettiği AK Partili meclis üyelerince engellenmesi norma bir durum ama ilk gençlik yıllarından, yaşamının ikinci baharını yaşadığı 60’lı yaşlarına kadar kendileriyle yoldaşlık ettiği ülküdaşları tarafından da engellenmesinin şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşıyor bu günlerde.

Biçare vaziyette yani.

Bu nedenle mi bilinmez, 11 yıl önce ilk kez seçildiği dönem dahil, seçimi kaybettiği 2014-2019 yılları olmak üzere son kez seçildiği bu dönemin bir ay öncesine kadar telefon çağrılarımızın tümüne  ya cevap veren, ya da o an cevap veremese bile kısa bir süre sonra dönüş yapan Necattin Demirtaş, ‘MHP’ye mi geçiyor’ türünden tartışmalarının başladığı son bir aydan bu yana telefona çıkmaz oldu.

Demirtaş’ın kafası karışık olmalı.

İlkadım halkı, verdiği oyun karşılığını istiyor.

Yani hizmet bekliyor.

Kendisine yardım eden gençler ise diyetini.

Seçimlerde aday olduğu İYİ Parti’nin Samsun teşkilatının da kendisini yalnız bıraktığı anlaşılıyor.

Bu durumdan kendisinin de şikayet ettiğine dair haberler yansıdı basına.

Gençleri, üzerine teşkilatın sürdüğünü düşünüyor olmalı.

Kongre sürecindeki İYİ Parti Samsun Teşkilatı bu durumla ne kadar ilgili bilmiyorum.

İYİ Parti’ de, Recep Güleroğlu’nun koltuğuna göz dikenler var zira.

Güleroğlu aday olacak mı bilmem ama şu an için Eczacı Cemal Ceyhun Karaca ve Mimar Murat KESK’in aday olduklarını açıkladılar.

İki adayın daha çıkacağı konuşuluyor ama İlkadım Belediye Başkan’ı Necattin Demirtaş, MHP’den yapılan “Yuvana dön” çağrılarına ve hatta bunun olmasını sağlamak adına kendisinin Meclis’te sıkıştırılmasına dönük eylemlere daha ne kadar kayıtsız kalır bilmiyorum.

H.HALK’ta N.Alper Cabbar’ın haberinden, Demirtaş’ın  Samsun teşkilatıyla bağını kopardığı ve durumun Akşener’in de kulağına kadar gittiğini öğrendik.

Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Demirtaş’ın Akşener’le görüştüğünü ama her hangi bir rapor vermediğini ve kimseyi şikayet etmediğini söyledi.

Demirtaş, zannımca kongre sürecinin sonuçlanmasını bekliyor.

Bir ay öncesine kadar bütün çağrılarımıza cevap veren Demirtaş’ın bir anda sessizliğe bürünmesini başka türlü yorumlayamıyorum zira.