bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demirtaş Rüzgargülü Değildir
Yazarlar // 22 Haziran 2020 Pazartesi 22:16

İsmail BAŞARAN

Çocukluğumuzda elimizde bir kâğıt makasla keser ve sonra da kenarlarını kıvırıp ortasına bir iğne takar ucundaki sopadan tutar ve havaya kaldırırdık Böyle bir fırıldak yapar ve adına da rüzgârgülü derdik. Rüzgârgülü de rüzgâr ne taraftan eserse o tarafa doğru dönerdi.

Son yıllarda politika da rüzgârgülüne dönüverdi. Özellikle de bazı milletvekilleri, bazı belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri seçildikleri partiler için emek vermek yerine dön karşısında oldukları partilere geçer oldular.

Bu geçişleri yapmayanlar da var elbet, ancak seçilikleri yerde arzuladıklarını bulamayanlar saf değiştiriyor.

Samsun son günlerde İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş’ın partisini değiştirip yine MHP’ye geçiş yapacağı söylentileriyle çalkalanıyor. Geçer mi geçmez mi bilemem ancak geçerse yanlış yapmış olur. Çünkü kendisine oy verenleri yarı yolda bırakıp dereyi geçtiği söylenecektir arkasından.

Ve de maalesef Demirtaş kendisini seçenleri satarda Samsun sokaklarında ellerinde rüzgârgülü olan insanlar tarafından karşılanır. Biz pek inanmıyoruz bu söylentilere, Demirtaş dün nasıl kendisinin yanında olanları satmadıysa bugün de yarın da satacağını sanmıyorum.

Aslına bakarsanız belediye başkanlığı seçimlerinde adaylar partilere göre değil de yapacakları hizmetlere göre değerlendirilmelidir. Seçim öncesi eleştirdikleri kişilerin yanına gidenler vatandaşı nasıl inandıracaklar?

 

YAĞMUR YAĞINCA

Son günlerde havalar değişti, sağanak yağışlar Türkiye’nin birçok yeri gibi Samsun’u da vardı. Her ne kadar fazla miktarda sel olayları yaşamamışsak da bazı sokaklarda yağmur suları sel oldu aktı. Oysa Samsun Büyükşehir Belediyesi uzun süredir AK Parti tarafından yönetiliyor. Altyapı sorunları çözüme kavuşturulamadığı için mi yağmur suları caddelerin üzerinden aktı?

Bu sorunla ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i eleştirmek yanlış olur varsa bir kusur kendisinden önce Belediyeyi yönetenlerdedir. Demir, yağışlar sırasında ilçelerde de incelemelerde bulundu. Çarşamba ilçesinde vatandaşla konuşurken bir açıklama yaptı. Demir: Altyapıyı 3 sene içinde bitireceğiz” dedi.

Bu açıklama bile daha önceki dönemlerde Çarşamba ilçesinde yeteri kadar hizmet yapılmadığını ağzından kaçırmış oldu. Sadece Çarşamba’da mı ilçelerin çoğunda bu sıkıntılar var ve her yağmurda görülüyor aksaklık.

Demir geleli az oldu, o nedenle önceki dönemden kalan aksaklıkların hesabı kendisinden sorulmamalı ancak söz ve verilirken dikkat edilmeli, çünkü insanlar artık eksiklikleri başkanların yüzüne söylüyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kuyuda su kalmayınca onun kıymetini anlarız... B. Franklin