bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demirtaş Gerçeği Daha Önce Görmüş
Yazarlar // 18 Aralık 2020 Cuma 08:56

İsmail BAŞARAN

İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu gerçeği yıllar önce görmüş. İlkadım Belediye Başkanlığı görevinin ilk döneminde Ekmek Fabrikası kurmuş ve açtığı büfelerle halka ucuz ekmek satışlarına başlamıştı.

O dönemde kendisini fırıncıların ekmeğini engelliyor diyerek eleştirenler de olmuş ancak kendisi ve yönetimi geri adım atmamıştı. O gün Necaattin Demirtaş’ı eleştiren zihniyet bugün İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun Halk Ekmek satış noktalarını artırma isteğine hayır diyorlar. Millet artık ekmeğe ve kuru soğana muhtaç durumda.

Şimdi İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş’a düşen görev Samsun’da satış noktaları bulunan Halk Ekmek büfelerinin sayısını artırmaktır. Böyle bir girişime girişince bakalım Meclis ne kadar verecek. Eğer İlkadım Meclisi de “Hayır” derse, onların da halkın yanında olmadığını görecek Samsunlu. Yok, eğer “evet” derlerse halkın yanında olacaklardır. Vatandaş, beklemeden görmeli gerçeği.

BASKI KORKUTUYOR

Esnaf’a 750 lira kira yardımı ve bin lira destek verilmesini bir lütuf gibi gösteren AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu tepki çekti. Neymiş efendim esnaf bu rakamlardan çok mutluymuş. Artık bırakın bu abuk subuk açıklamaları da gerçeği siz de görün. Vatandaş gerçeklerle iç içe yaşıyor. Canı burnuna gelmiş siz esnaf mutlu diyorsunuz. Eğer muhalefette olsaydınız ve böyle bir rakam karşınıza çıksaydı yine aynı ifadeleri kullanacak mıydınız? Korkmayın siz de gerçekleri açıklayın, siz de Genel Merkezinize “Bu rakamlar yetmez” deyin. Ancak diyemezsiniz, çünkü hemen görevden alırlar sizi ondan korkuyorsunuz değil mi?

Muhalefet de olmasa, onlar gerçekleri açıklamasa vatandaşa bu sözlerinizi yutturacaksınız gibi geliyor size, ancak unutmayın bu yanıltıcı rakamlara ve söylediklerinizi vatandaş yutmuyor. Sandığın önüne gelmesini bekliyor insanlar. Din İman söylemleriyle nasıl aldatıldıklarını anlamaya başladılar çünkü. Her gün küçük esnafla ve vatandaşlarla görüşüyorum, bazen on kişi oluyor bazen de yirmi kişi. Sayın Aksu esnaf başına bir iş gelmesinden, yani sizin baskılarınızdan korkuyor aslında. Sadece AK Parti üyelerine sorarsanız gerçeği göremezsiniz, vatandaşın, esnafın neler çektiğini anlayamazsınız.

Sayın Aksu’yu esnafa destek adı altında verilen ulufeyi ciddi değil diye dile getiren muhalefet parti yöneticilerinden Fatih Türkel ve Temel Armutçu Aksu’yu “Ciddiyete” davet etti. Kısaca, bu konuda ciddi değil ve vatandaşı da aldatıyorsunuz demeye getirdiler. Bu söylemlerinde de yerden göğe kadar haklılar.

Çünkü onlar vatandaşın neler çektiğini görüyorlar, çünkü muhalefet halkın içinde, İktidar gibi kabuğuna çekilmiş ve söyledikleriyle algı operasyonu yapmıyorlar. Merak Ediyorum Türkiye’nin içinde bulunduğu durum hakkında, muhalefette olsalardı ne diyeceklerdi? Bu rakamları savunacaklar mıydı yoksa bağıracaklar mıydı esnafları dolaşıp?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Okurken yalnızca yazarın düşüncelerini dikkate almakla kalmayın, kendinizin ne düşündüğünü de tartın. (N. H. Kleinbaum)