bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demir Yeni Bir Kapı Mı Buldu?
Yazarlar // 11 Şubat 2022 Cuma 21:28

İsmail BAŞARAN

Kapı dedim de yanlış anlaşılmasın öyle girilip çıkılacak bir kapı değil. Yeni bir yatırım kapısı bulu Başkan Mustafa Demir. Bu kapı neresi ve kime açılacak? Açılacak bu kapıdan hangi yüklenici firma girecek?

İyi Parti’li Alper Aydemir Lâdik İlçesi’ndeki kayak merkezi ile ilgili bir soru sordu. Buradaki telesiyej tadilatı ile ilgiliydi soru.

Başkan Mustafa Demir kaymayı çok seviyor olmalı ki oradaki pistin hangi ölçüde kaymaya elverişli olup olmadığını çözmüş ve Lâdik’teki pistin kaymaya elverişli olmadığına karar vermiş. Sonrasında da buradaki piste yatırım yapılmasının bir anlamı olmadığını söylemiş ve pistin başka bir yere yapılması gerektiğini savunmuş. Mevcut pist varken bir başka yere yeni pist yapmanın maliyetini de çıkarmış mıdır Sayın Demir?

Başka bir merkeze Kayak Merkezi kurmanın ne anlamı vardır? Soruyu sorunca aklıma bazı sorular geldi: Örneğin, Mustafa Demir yeri pist yerini belirlemiş midir kafasında, bunun fizibilite raporları yapılmış mıdır? Daha da önemlisi kime ve kaç liraya yaptırılacaktır? Tesisler ve pist yap işlet devret modeliyle mi yaptırılacaktır? Demir, başka bir alanda kayak merkezi kurmak için yatırımcı aradıklarını açıklamış. Demek ki kafasında bu yatırımı gerçekleştirmiş de müteahhidini arıyor olmalı. Bu yeni tesisler ve pistin yapımı işinden hangi belediye veya hangi belediyenin yöneticileri nemalanacaktır?

Bu soruların tamamının yanıtlanması gerekmektedir. Herhangi bir Belediye’yi yönetenlerden herhangi birisi bu yeni tesis işinin altından sadece kendisi değil yakını bile çıkmamalıdır. Demir, kaldırılan parkomat sisteminin de Akıllı Şehir projesine bütünleştirileceğini duyurdu.

HER GÜN ZAMMI OLUR?

Böyle bir soruyu sakın sormayın, elbette olur. Çünkü Türkiye Dünya’da olmayan bir sistemle yönetilmeye çalışılıyor, ancak bu sistemi getirenler de yönetemediklerinin farkındalar da vatandaşa söyleyemedikleri gibi geri vitese de takmıyorlar. Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 71 kuruş zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 14,56 liradan satılan benzinin litre fiyatı 15,27 lira oldu. Samsun da bu zamlardan nasibini aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi de zamlar karşısında vatandaşının hemşerilerinin yanında yer alıp toplu taşıma ücretlerine zam yapmamak yerine, vurun abalıya dercesine bilet fiyatlarını artırdı. Oysa Belediyenin yapması gereken vatandaşının yanında olmak ve ücretleri artırma yerine servis sayısını yüzde beş azaltıp ücretlerle oynamamak olmalıydı.

Bir ülkede yapılan zamlar karşısında vatandaşların homurdanması ve seslerini yükseltmesinden yönetenler hiç korkmamalı. Yönetenlerin korkması gereken konu bunun tam tersi olmalıdır. Eğer vatandaş sesinin çıkarmıyorsa içinden homurdanmaya başlamışsa işte o zaman korkulmalıdır. Samsun’u yönetenler de bu korkuya kapılmalıdır, sessizlik yönetenlerin korkulu rüyasıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

Sorumluluk, yalnız ortası görülebilen bir sicime benzer, iki ucu görünürde yoktur.(John Mc. Crac)