bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demir, Mikrop Kim?
Yazarlar // 13 Eylül 2021 Pazartesi 19:52

İsmail BAŞARAN

Samsun yerel basın emekçilerine “mikrop hükmünde insanlar” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e bu söylediği sözleri aynen iade ediyorum ve “kişi neyse ağzından çıkan ifadeler de odur” diye yanıt veriyorum.

Mustafa Demir’in bu ifadelerinden sonra Şair Eşref’in bazı yazdıkları geldi aklıma. Önce onları yazayım, sonra da Mustafa Demir’e ne demek gerektiğini sorayım.

Şair Eşref, İzmir Valisi Kamil Paşa'yı ziyaret etmek için makamına gider. Bekleme odasında otururken Kamil Paşa'nın "millet eşektir" dediğini duyar. Bu söze kızan Eşref bir kâğıda aşağıdaki dörtlüğü yazarak özel kaleme bırakıp oradan ayrılır:

"Ehl-i mansıptan birisi millete eşek dese

Red olunmaz sözü amma eşek oğlu can sıkar

Millete 'eşek' diyen eşek herif bilmez mi ki

Sadrazamlar da Valiler de milletten çıkar.”

Birilerine sataşacağı zaman iyi ölçüp biçmelidir, Mustafa Demir. Samsun’daki gazetecileri ağzına almak için abdest almalıdır ve sonra konuşmalıdır.

Kendisini eleştirenlere kızdığı için mi bunları söyledi bilmiyorum da tüm gazetecileri aynı kefeye koyarsa yanlış yapar, o zaman söylediklerinin altında kalır ve ezilir toz olur gider.

Gelelim şimdi Mustafa Demir’in verdiği ve seçildikten sonra ağzına bile almadığı gözlere. Bu sözlerden birisi Atakum İlçesini başkan sona doğru ikiye bölen tren yoluyla ilgiliydi. Demir seçim meydanlarında bu tren yolunun ilçeyi ikiye böldüğünü ve bunun da gelişimi engellediğini açıklayıp seçildiği zaman ilk kazmayı bu tren yolunu yer altına alacağını hatta yeraltında yolun iki yanında mağazalar ve dükkânlar yapacağını dile getirip vatandaştan oy istemiş ve almıştı. Nerdeyse seçim zamanı gelecek ancak Demir bir kazma bile burmadı henüz.

Kısacası söyledikleriyle vatandaştan oy alan Demir dediklerini yapmayarak vatandaşı kandırmış oldu. Mustafa Demire soruyorum: Vatandaşı kandıran mı mikrop hükmündedir, yoksa söz verip yapmadıklarını yazanlar mı mikrop hükmündedir?

Gazetecilere böyle bir yafta yapıştıran Mustafa Demir Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır tarafından da eleştirilmiş ve Başkan Demir’i Samsun Basınından özür dilemeye çağırmıştır. Kısaca Cemiyet gereğini yapmıştır.  Merak ediyorum, Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan basın emekçileri de Demir’in söylediği sınıfın içinde mi?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir soğan soyuluyor da yaşarıyor gözler, Hazine soyuluyor da aldırmıyor öküzler. (ŞAİR EŞREF)