bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demir, Metal Yorgunu mu?
Yazarlar // 10 Haziran 2020 Çarşamba 15:18

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, SASKİ'nin vatandaşlara gönderdiği 'yüksek kıyas faturalar' ile ilgili ilginç bir çıkış yaptı. Demir, "Bazen yanlışlık yapılabiliyor. Başvurulur düzeltilir "dedi.

Sayın Demir, Samsun halkı sizi o koltuğa yanlış yapasınız diye oturtmadı. Tamam, “yanlıştan dönmek erdemdir” derler doğrudur da aldığınız paralar ne olacak. Bundan sonraki faturalardan düşecek mi yoksa vatandaş yediği kazıkla baş başa mı kalacak. Bunun da açıklanması gerekmiyor mu?

Önce vatandaştan özür dileyin, sonra bu şehri yönetebilecek miyim bundan sonra diye düşünün. Yapılan her işin vatandaşın yararına olduğunu unutmayın lütfen, bu bir ricadır. İşin başındaki yönetici halkın sesini dinlemelidir. Halkın değil de yanındaki yöneticilerin sesini dinlerseniz her zaman halk ile karşı karşıya kalırsınız bunu unutmayın.

Siyasi hayatınızın son demine geldiğini kendiniz de biliyorsunuz. Bundan sonra sizi aday da yapmazlar, kendiniz bağımsız aday da olamazsınız. Önemli olan ayrılırken hoş bir isim bırakmaktır. Aynaya bakın, su soruya “evet” diyebiliyor musunuz?

Başkan, kararları kendiniz alın, çevrenizdekilerin dolduruşuna ve yanlış yönlendirmelerine kanmadın. Siz akıllı, güngörmüş bir adamsınız yanınızdakilerin yanlış yönlendirmelerine inanmazsınız umarım. Hiç belli olmaz vatandaşın huzursuzluğu Parti Genel Merkezi’ne Genel Başkanın kulağına kadar gidebilir ve sonrasında bakarsınız “Metal Yorgunluğu” devreye girebilir.

 

VATANDAŞI HAFİFE ALMAYIN

Yıllık 90 lira vatandaşlık ücreti. Bu haberi duymuşsunuzdur. Her Türk Vatandaşından her yıl 90 lira vatandaşlık ücreti alınacak. Helal olsun alsınlar da betona yatırmasınlar paraları, kendi danışmanlarına, saraylara harcamasınlar. Vatandaşın refahı için kullansınlar.

Ev aldık diye ev vergisi, su kullandık diye su vergisi, yolu kullandık diye yol vergisi, köprü ve tünel vergisi. Ekmekten, simitten, yumurtadan, sebzeden, otomobilden vergi, akaryakıttan vergi…

Her gün vergi, vergiyle yatıyoruz sabahları bir başka vergi ile uyanıyoruz. Bu paralar nereye gidiyor onu da bilmiyoruz. Benim verdiğim vergi ile yatırım yapılıyor, sonra da iktidar çıkıyor ortaya onu da yaptık bunu da yaptık diye hava atıyor. Benim paramla iş yaptıracaksınız bana hava atacaksınız, artık yemiyorum bu oyunu. O nedenle artık oyumu da bu kafada olanlara vermeyeceğim. Bir oydan ne olur demeyin, bir iken iki olur, iki iken dört olur. Bir kartopunun yuvarlandıkça çığ olup altında kalanları yuttuğu unutulmamalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yükseklere çıkmaktan sakın; çünkü insanın düşmeyeceği hiçbir yüksek yer yoktur. (Cervantes)