bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demir Kimi Dinlemiyor?
Yazarlar // 23 Mart 2022 Çarşamba 18:57

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şubat ayında il başkanları toplantısında AK Partili belediye başkanlarına su fiyatlarında “yüzde 7 gibi” bir indirim talimatı vermişti. Erdoğan, "Su tarifelerinde biz ne ana muhalefetiz, ne şuyuz ne buyuz, biz AK Parti'yiz. Başkanlarımız en az KDV indirimi kadar bir oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır "demişti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ)Genel Müdürlüğü, Şubat ayında su faturalarında yüzde 7 KDV indirimi yaptı, ancak 32. TÜFE zammını da yapıştırmıştı. Ocak ayında konutlarda 5 lira 95 kuruş olan metreküp fiyatı, Şubat ayında yapılan TÜFE zammı ile birlikte 6 lira 61 kuruşa çıkmış, işyerlerinde Ocak ayında 12 lira 39 kuruş olan metreküp fiyatı 13 lira 77 kuruşa yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası su fiyatlarında indirim bekleyen Samsunlular, 33. zam ile karşılaştı.

O günden bu yana Samsun AK Parti İl Başkanlığı ne yapıyor? Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı zamlar karşısında sesini çıkaramıyor. Sesini çıkaramadığı gibi durumu Sayın Cumhurbaşkanı’na da iletip “Samsun Büyükşehir Belediyesi sizin emirlerinizi dinlemiyor” diyemiyor.

Bu ne anlama geliyor düşündünüz mü? Bunun ne demek olduğunu anlatmaya çalışayım burada: Mustafa Demir Sayın Cumhurbaşkanı’nın su fiyatlarının indirilmesi konusundaki talimatını dinlemediği gibi bir de üstelik zam yapmış durumda. Yani Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde kararı “ben veririm” demeye getiriyor herhalde. Şimdi ne olacak? Hem partiyi hem de vatandaşı küstürmek ve Lideri dinlememek, “Ben bundan sonraki seçimlerde yokum” anlamı mı taşıyor?

Eğer bu anlam çıkarılırsa seçimlere kadar kalır mı yoksa görevden alınıp yerine bir başkası atanır mı soruları da artık sorulmaya başlandı bile.

Seçim yaklaşıyor, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir’i görevden alıp yerine bir kayyum atayabilir veya Belediye Meclisinin AK Parti’li başkan yardımcısını seçimlere kadar Başkanlık görevine atayabilir.

Bu olur mu? Türkiye’de 0her iş olabilir, acaba Mustafa Demir bırakmak mı istiyor? Bu da olabilir.

 

POLİTİKA AMAÇ OLMALI

Politika, amaca giden yolda kullanılan araçtır. Eğer sizin amacınız insan sevgisi ve topluma hizmet ise o yolda yürümek için politikayı araç olarak kullanırsınız. Yok, eğer amacınız topluma değil fertlere hizmet etmek ise politikayı yine araç olarak kullanabilirsiniz. Bu şıkka örnek arıyorsanız Samsun’da şöyle kulaklarınızdaki tıpaları çıkarıp vatandaşı dinlemeniz yeterli olacaktır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir bahçe ve kitaplığın varsa hiçbir eksiğin yok demektir.(Çiçeron)