bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demir Gibi Projeler Unutuldu Ortaya 150 Araçlık Otopark Çıktı
Yazarlar // 5 Ağustos 2021 Perşembe 16:47

Ragıp GÖKER

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in 31 Mart seçimleri öncesi, Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonda yapılan proje tanıtımını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karasalan ''Demir Gibi Projeler'' diyerek tanıtmıştı.

100. yıl logosu üzerinden tasalanan projelerde neler yoktu ki.

Mustafa Demir, seçimler öncesi katıldığı bir TV programında ''Bunu ilk kez açıklıyorum.'' diyerek başladığı konuşmasında, ''Atakum’da raylı sistemin geçtiği güzergah 60 metrelik bulvar. Dikey yollarda ciddi sıkıntın var ve 2 yıl sonra daha da sorun olacak. Raylı sistemin olduğu gibi yeraltına alacağız. Üstünü bulvar olarak yeniden inşa edeceğiz. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir bulvar yapacağız. Üniversiteyi de Taflan tarafına doğru tünelle geçeceğiz. Havaalanına da raylı sistemi uzatacağız.” demişti.

Sonra ne mi oldu.

Mustafa Demir'in seçilmesinin üzerinden neredeyse 2,5 yıla yakın bir süre geçti biliyorsunuz.

Demir Gibi Projeler'den çıka çıka Subaşı Yeraltı Camiinin yıkılmasıyla yapılmakta olan 150 araçlık otopark çıktı. Ayrıca bir de ''Bunu ilk kez açıklıyorum'' dediği raylı sistem'in geliştirilmesiyle ilgili projeden geri adım atılması nedeniyle 'Troleybüs Projesi' doğrdu.

Tramvay'ın yeraltına alınması ve hattın Üniversite'den Taflan'a kadar uzatılması Mustafa Demir'in projesiydi belki ama gerçekleşmesi Mustafa Demir'den sonrasına kaldı.

Taflan halkı, tramvaya kavuşmak için 2023 sonrasını bekleyecekler anlaşılan.

Biraz sabır yani.

Mustafa Demir, seçim vaatlerini 11 başlık altında toplamıştı.

Samsun akıllı şehir olacaktı sözüm ona.

Altyapı ve ulaşım sorun olmayacaktı Samsun'da.

Altyapı'dan kasıt meğer köy yollarına beton dökmekmiş.

Kentsel dönüşüm'ü başlatacağını da vaat etmişti Demir.

Bundan maksat da Çiftlik caddesinin trafiğe açılmasıymış.

''Merkez ve ilçelerde otopark sorunu kalkıyor'' da demişti Demir.

Bu amacına da, Samsun'un bin bir güçlükle sahip olduğu Kültür Park'ı tarumar ederek ulaşıyor.

Biliyorsunuz, kamyon garajının kaldırılmasıyla kazanılan Kültür Park'taki yeşil alanın olduğu yere otobüs terminali ve kent yönetim birimi kuruluyor.

Değer üreten bir şehir olacağımızı da vaat etmişti Mustafa Demir ve bu başlık altında geliştireceği projeleri de şu şekilde sıralamıştı:

“Değer üreten şehir ile AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıyacağız. Yurt dışı fuarlarında Samsun'u tanıtacağız. Samsun ve çevresinin yöresel mutfağının geliştireceğiz. Samsun Karadeniz Film Festivali düzenyeyeceğiz. Yöresel ürünlerin sergileneceği alanların oluşturulması ve pazarlanmasına yönelik projeler geliştireceğiz. Kırsal kalkınma için turizmi ve köylerimizi geliştireceğiz. Doğa urizmine yönelik alanları düzenleyeceğiz. Terme subasar ormanında  karavan turizmini geliştireceğiz. Bunbların yanı sıra, Havza Kurt Köprüsü, Ladik Akdağ Kayak Turizmi Merkezi, Ladik Gölü ve Çevresi Düzenleme Projesi, Ayvacık Turizm Merkezi Projesi,Vezirköprü Kunduz Turizm Kültür Spor Kompleksi Projesi,Yakakent Meydanı Deniz İskelesi Projesi,Terme ve Atakum Otel, Kongre Merkezi Projesi, Yakakent - Alaçam, Tekkeköy - Canik Turizm Amaçlı İmar Planı ve Uygulama Projeleri,İstiklalden İstikbale 1919 Projesi, OSB ve Küçük Sanayi Siteleri, Ekonomi Ticaret Merkezi Projeleri, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi Projesi, Tarımsal Zirai Üretimlerin Desteklenmesi ve Geliştirilmesi Projesi, Örtü Altı Bitki (Seracılık) Üretiminin Desteklenmesi Projesi, Sertifikalı Tohum Desteği Projesi, Örtü Altı Çiçek Üretiminin Desteklenmesi Projesi, Balıkçılığın Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Projesi, Kanatlı Hayvanların Üretilmesi ve Desteklenmesi Projesi, Hayvancılığın Desteklenmesi ve Geliştirilmesi Projesi, Lise Caddesi Okullar Bölgesi Rehabilitasyon Merkezi projesi gibi projelerimizi gerçekleştireceğiz'' demişti.

Ayrıca, Kuş Cenneti Bungalov Tipi Konaklama Merkezi Projesi'nden de söz etmişti Mustafa Demir biliyorsunuz.

Dediğini de yaptı.

Ve fakat.

Keşke cennete hiç dokunmasaydı.

Bir de Samsunspor'a yeni tesislerden falan söz etmişti 31 Mart öncesinde.

Samsunspor'u bulunduğu yerlerden atma fikrinin Mustafa Demir'de yeni oluştuğunu sanıyorduk ama başkan o fikri kafasına çok önceleri koymuş meğer.

Çiğdem Karasalan, partisinin adayı olarak ‘Demir Gibi Projeler’ üreteceği inancıyla takdim ettiği Mustafa Demir’in, süresini yarıladığı günümüzde Samsun halkına 150 araçlık oto park projesini ‘’Dev Proje’’ olarak sunmasını nasıl karşıladı bilmiyorum.

Ve ayrıca, Çiğdem Karaaslan, Mustafa Demir’i başarılı bir başkan olarak görüyor mu onu da çok merak ediyorum doğrusu.