bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demir Derdin ne?
Yazarlar // 19 Ağustos 2021 Perşembe 06:13

İsmail BAŞARAN

İştirakleri olan SASKi, SAMULAŞ dahil 4 milyar lira borcu bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın Hani ilçesine 'Canlı Hayvan pazarı’, Çermik ilçesine de park için 7 milyon liralık ihale ilanına çıktı. Tüm gelirleri ve gayrimenkulleri ipotek altında olan Büyükşehir'in bu ihalesi, besicileri de şaşırttı.

Samsun’da kent merkezinde pazar yok sadece bazı ilçelerde var. Tekkeköy, Bafra, Vezirköprü ve Havza'da mezbaha var. Bafra'da Büyükşehir'in işbirliği ile modernize edilen mezbahada sakatatlar verilmiyor, belediye kayıtsız. Kent merkezinde Hayvan pazarı yok, başka ile yatırım kararı alınıyor.

Demir’in derdi sanırım yapıp yapmadıklarıyla değil de söyledikleriyle gündemde kalabilmek. Çünkü geldiği günden beri Samsun’a hizmet eden bin tarafını görmedim.

DENİZİMİZ MAVİ

Samsun sağlık yönünden sınıfta mı kaldı? Bu soruyu sorarken biraz düşündüm ancak yine de sorayım dedim. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı ve aşılamada Samsun’un bir türlü mavi olamadığını ve sarıda kaldığına dikkat çekti.

Samsun Neden maviye geçemiyor? Aşı mı yok, aşı olacak vatandaş mı yok? Eğer aşı yoksa neden alınamıyor, aşı varsa Samsun’da insanlar neden aşılanmıyor? Aşı olmak isteğe bağlı olmamalı. İsteğe bağlı durumda aşı olmayanlar, aşı olanları risk altına almıyorlar mı? Samsun’u gelip geçeceklere engel olmuyorlar mı?

Bu işin kolayı var aslında. Kırmızı ışıkta geçene, otoyolda bile hız yapana ceza uygulayacaksın ancak aşı olmayana ceza uygulamayacak ve insanların risk altına girmesine yol açacaksın, olmaz bu. Samsun, deniz olarak mavi ancak sağlık olarak daha mavi olamadı ve sarıda kaldı. Bunun önüne geçmenin tek yolu var, aşı olana Sağlık Bakanlığı ücret ödese bakın da görün elli lira için bile vatandaş nasıl aşı kuyruğuna girecek. Çünkü vatandaşın ekmek alacak parası bile yok denecek kadar azaldı. Kısaca bir yerden bu aşıyı bir türlü özendirmek gerekir. Unutulmasın sarının sonrası kırmızıdır, aman dikkat edilsin.


SAMSUN’A NE KADAR GELECEK?

Afganlılar geliyor, hem de akın akın geliyor. Eşlerini yaşlılarını memleketlerinde bırakarak canlarını kurtarmaya geliyor. Bizler de ailelerini bırakıp kaçan bu insanlara hoş geldin diyoruz. Hiç de hoş gelmediler Türkiye’ye.

Bunlar Türkiye’ye bilinçli olarak Türkiye’deki Türk nüfusunun azalmasına yol açmak için geliyorlar. Daha önce Suriyelilerin getirildiği gibi… Ne olacak şimdi, sığınmacı olarak mı kalacaklar, bunlara da vatandaşlık verilecek mi? Bu sorulardan sonra bir soru daha soralım: Bu gelenlerin ne kadarı Samsun’a yerleştirilecekler? Ailelerini, anne ve babalarını bırakıp kaçarak gelenlere kimse bel bağlamasın. Hatta Türkiye’ye getirenler bile bel bağlamasın. Çünkü ailelerini satanlar getirenleri de günün birinde satarlar.


GÜNÜN SÖZÜ

Hür olmadıkları halde, kendilerini hür sananlar kadar hiç kimse esir olamaz. (Goethe)