bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
DELDİ DE GEÇTİ
Yazarlar // 2 Ocak 2020 Perşembe 12:28

İsmail BAŞARAN

Bir yıl daha geçti gitti, yeni yıl geldi, umutların yeşermesi için edilen dualar havada kaldı. Geçen yıl seçimler yapıldı. Bazı belediye başkanları değişti, ancak uygulama ve söylemler değişmedi.

Samsun Büyükşehir belediyesinde başkan değişti ancak vatandaş ezilmeye devam etti, ezeceğinin sinyali de verildi.

Seçim öncesi verilen sözler tutulmadı, vatandaş geçen yıl da kandırılmış oldu. Bu kandırmaca Samsun Büyükşehir Belediyesinde de sürdü. Seçim öncesi yapılan işçiye yüzde 17 zammı vermeyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir bir türlü vermedi de suya ulaşıma, yüzde 25'lik zam yaptı ama işçiye 'yüzde 3 yeter' dedi.

İyimi yaptı peki, elbette iyi yaptı. Biz buna layığız, çünkü bizler hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz. Kısaca suçlu bu zamları yapanlar değil, zamları yapanları seçen bizleriz.  2019 yılında bu yılın da yine olumsuzluklarla geçeceğinin sinyalleri verildi bizler anlamazlıktan geldik.

Yeni yılla birlikte bu anlamaz durumumuz yine süreceğe benziyor. Çünkü körü körüne inanıyoruz, çünkü gittikçe cahil bırakılıyoruz, okumuyoruz sorgulamıyoruz, aslında inanmıyoruz ancak biat ediyoruz, acaba neden, korkudan mı din ile uyutulduğumuzdan mı?

Sadece Büyükşehir Belediyesi mi uyuttu bizi, elbette hayır. İlkadım Belediyesi, Atakum Belediyesi de vatandaşı uyutan belediyeler arasında görüldü değişiklik yaşandıktan sonra. Problemleri biz çözeriz diyegelenler maalesef eski olumsuzlukların arkasına sığınmaya başladı. Neymiş, belediyeler çok borçlandırılmış da hizmet yapmakta zorlanıyorlarmış. Sanki bilmiyorlardı belediyelerin durumlarını, bal gibi biliyorlardı. Gelen gideni aratırmış diyorlar, ne kadar da doğru bu söz. Samsun da değişen belediyelerde de gidenler aranıyor.

Madem hizmetler aksayacaktı, madem ödemeler yapılamayacaktı, değişiklik neden yapıldı. Asıl can sıkıcı olan da eskinin arkasına sığınmak oluyor. Gelen yeni başkanlar ve yöneticiler kendilerine borçlu bir belediye bırakıldığından bahsediyorlar. Horona giren terler ya hemen mi terlediniz beyler ya yapacaksınız ya bırakıp gideceksiniz.

Bu vatandaş 2020 sonunda da bir yıl öncesini aramasın, aratmayın.