bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Davutoğlu Ne Kadar Samimi?
Yazarlar // 6 Temmuz 2021 Salı 19:14

İsmail BAŞARAN

Samsun son günlerde siyasilerin akınına uğruyor. Gelip geçemlerden birisi de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Samsun’da seçmenlerle buluştu, vatandaşlarla konuşurken samimi bir de ikrarda bulundu.

Eski Başbakan Davutoğlu “Samsun bıraktığım gibi gelişmemiş” dedi. Bu ne demek şimdi, bıraktığım gibi gelişmemiş kelimelerinin altında “benim Başbakanlığım döneminde gelişmdi” demek anlamı mı taşıyor?

Bu ifadenin altında samimi bir ikrar mı yatıyor? Ben Samsun’u geliştirememiştim, benden sonra da gelişmedi demeye mi getiriyor?

Sayın Davutoğlu’na sormak gerekir. Siz partinizi kurmadan AK Parti’de görevli değilmiydiniz, Hükümeti bir zamanlar siz yönetmiyor muydunuz, o zman Samsun’u neden geliştirmemiştiniz? Bu sorulara bir yanıtınız var mı? Siz Başbakan iken Samsun’u geliştirmenizi engelleyen güçler mi vardı bu ülkede ve siz o güçlerle birliktemiydıniz?

Siyasilerin konuşurken dönüp arkalarına da bakmaları gerekiyor.Yaptıkları ve yapamadıkları söyledikleri gün gelir karşılarına çıkıverir. Sayın Davutoğlu bilgili kültürlü okumuş yazmış bir kişiliğe sahiptir. Aklını da iyi kullanmasını bilir. Acaba görevde bulunduğu süre içinde Samsun’un gelişmediğini söylerken özeleştiri mi yapıyor?

Samsun’un sanayileşmesinin iyi olmadığını bugün niye söylüyor Sayın Davutoğlu, Başbakanlığı döneminde bu ilin sanayileşmesi için neler yaptı, hangi projeleri hayata geçirdi?

Başkanlık sisteminin bu olumsuzlukları getireceğini düşünmüştü mutlaka ancak belki de parti liderine sözünü geçiremedi. Bu gibi durumda yapılması gereken “ben başkanlık sistemine karşıyım” deyip istifa etmeliydi.Geleck Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Samsun ziyaretinin son gününde partisinin kongresine katıldı. Başbakanlığı dönemindeki Samsun projelerini hatırlatan Davutoğlu, "Samsun'un sanayileşmesi iyi değil. Çevre yollarını tamamlayamamış. Hızlı tren gelmemiş. Bıraktığımız gibi "dedi.

Bu söylemlerin altında ben gelirsem eksiklikleri tamamlayacağım ifadesi mi yatıyor? Eğer böyleyse Başanlık sistemine ve Başkanlık Sisteminin başında bulunan Cumhurbaşkanı’na ağır eleştiriler var anlamı mı taşıyor ifadeler?

AK PARTİ’DE NELER OLUYOR?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Terme'de bulunduğu sıralarda, AK Parti'den 150 kişinin istifa ederek Gelecek Partisi'ne katıldığı haberi gündeme düştü. Bu ne anlam taşıyor şimdi? İstifaların ardında Terme yönetimine mi, AK Parti İl yönetimine mi yoksa AAK Parti Genel merkezine mi tepki var?

İstifaların altıbnda tepki olduğu kesin de eğer İlçe yönetimineyse Genel merkez nasıl bir girişimde bulunacak? İlçe yönetimini görevden alacak ve de yeni yönetim mi belirleyecek?

Tepkilerin altında  Terme’de rüşvet iddiası ile meydana gelen tutuklamanın olmasının nereye kadar gideceği soruları da soruluyor. Ayrıca istfa edenlerin de araştırılmasının istenmesi ve konunun boyutlarının araştırılmasının istenmesi ortalığı karıştıracağa benziyor. Bakalım işin sonu nereye kadar gidecek, bekleyip göreceğiz.

Erken seçim tartışmalarının sürdüğü içinde bulunulan günlerde böyle söylentilerin ve tutuklamaların AK Parti’ne olumsuz yansıyacağı ve sonçlarının da yıkıcı olacağı iddiaları aldı başını gidiyor. Kısacası ya düzelecek ya da belki toplu istifalar gelecek. İstifalar gelirse gidilecek yöy yei kurulan partilerden hangisi olacak bugünlerde taraf kestirilemiyor. Sölentilere bakılırsa AK Parti’den ayrılanlar tarafından kurulan partilere akın olacak.

 

GÜNÜN SÖZÜ
Bir hükümdar c gtezalandırırken yavaş, ödüllendirirken hızlı olmalıdır.