bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Danışmana Var Kaleci Tekin'e Yok
Yazarlar // 5 Mart 2020 Perşembe 23:04

Ragıp GÖKER

Tekin Üstündag, namı diğer Kaleci Tekin.

Samsunspor’un efsanelerindendi.

Varlıklı bir ailenin ferdiydi.

Samsunspor kalecisi olmasının yanı sıra Togo kunduralarını sattığı dükkanında ticaret de yapardı.

Gel zaman git zaman, işler tersine döndü.

Bu şehrin sokaklarında Mustang’ı ile gezerken, delikanlıların kıskançlıktan kudurduğu, genç kızların ise adeta hayranlıkla seyrettiği o Samsun efsanesinin işleri bozuldu.

Emekli maaşıyla geçinmek zorunda kalınca.

Zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kolundan tutarak Büyükşehir Belediyesine ait bakım evinde tek kişilik bir odaya yerleştirdi O’nu.

Huzur Evi’ne düşmüştü yani.

Kaleci, Huzur Evi de olsa, orada yaşamaktan mutluydu.

Derken devran döndü.

Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu bırakmak zorunda kaldı.

Zihni Şahin de kalecinin rahat etmesi için elinden geleni yaptı ama Mustafa Demir Büyükşehir Belediye Başkanı olunca, Kaleci Tekin’in Samsun Huzur Evi’ndeki, huzuru da bozuldu.

Yusuf Ziya Yılmaz’ın onu yerleştirdiği o tek kişilik odaya aylık 800 lira kira ücreti ödenmesi gerekiyormuş.

Başkan Demir, Huzur Evi yöneticilerine ’’Tekin Üstündağ ya o kirayı ödesin. Ya da iki kişilik odalardan birine geçsin’’ diye talimat vermiş.

İki bin liranın altında kalan emekli maaşından başkaca geliri kalmayan Tekin Üstündağ, odaya 800 lira vermesi halinde cebinde kalacak  bin lirayla geçinebilmenin hesabını yaparken, konu Samsunspor’un Başkanı Yüksel Yıldırım’ın kulağına gider.

Yüksel Yıldırım İstanbul’da yaşıyor ve bununla da kalmıyor, uzak Asya’dan Amerika kıtasına kadar birçok ülkede faaliyet gösteren şirketleri nedeniyle mesaisinin büyük bir bölümünü yurt dışında geçiriyor biliyorsunuz.

Yıldırım, Teknik Direktör Ertuğrul Saglam’dan Kaleci Tekin’i ziyaret etmesini isterken,Tekin Üstündağ’a yalnız olmadığını hissettirmiş oldu.

Bu arada Sağlam aracılığı ile  ayrıca, Huzur Evi yöneticilerine de oda kirasının kendileri tarafından ödeneceğine dair teminatın verilmesi de sağlandı.

Samsunspor efsanesi olan Kaleci Tekin, Yüksel Yıldırım’ın sayesinde artık huzurlu.

Tekin Üstündağ, o tek kişilik odada kalan ömrünü rahat yaşamak için 800 liralık kira ücretini ödeyebilirdi belki.

Ama mesele o değil.

Trabzon şehri,  Trabzonspor efsanesine koca bir stadyumun adını verirken, Samsun’da ise bir efsane için 800 liralık oda kirası mesele oluyor.

Bu durum bize, iki şehir arasında değerlerine sahip çıkma açısından kıyaslama yapma imkanını verirken, konunun bir de şu boyutu da var.

Büyükşehir Belediye Meclisinden Başkan için Genel Sekreter maaşının yüzde 75’i kadar ücretle danışmanlar alınmasına dair karar alınıyorken oluyor bunlar.

Gel de şaşırma.