bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cumhurbaşkanı Taraf Olmuş
Yazarlar // 20 Mart 2019 Çarşamba 21:12

İsmail BAŞARAN

Türkiye Yerel Yönetim seçimlerine gidiyor, vatandaş kendisine hizmet edecek adayları izliyor ve birisinde karar kılacak.
Siyasi partiler kendilerine güvenmedikleri, seçmenlerine güvenmedikleri için ittifak formülü bulmuşlar. Bir tarafta CUMHUR diğer tarafta MİLLET ittifakları var.
CUMHUR ittifakında Adalet ve Kalkınma Partisinin payandası olan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli her ne kadar MİLLET ittifakı diyemediği için ZİLLET ittifakı dese de kutuplara ayrılmış ülke.
Sorarsın savaşa gidiliyor, bir taraf diğer tarafı sürekli karalıyor. Bahçeli ZİLLET ittifakı diyor. Zillet ne demektir, bilmeyenler için hatırlatalım ve sonrasında da Bahçeli’nin millete ne demek istediğini soralım.
Zillet, “hor görülüş, aşağılık, alçaklık” demektir. Zillet insanın kendisi olarak kendine yetmeme halidir. Kendisini, kendi durumundaki insanlardan, hatta daha alt seviyedekilerden bile küçük görmektir, alçalmaktır, hiç gerekmediği halde el etek öpmektir. Zillet; menfaat peşinde koşmak, menfaat adına, beklentileri dolayısıyla başkalarına kul, köle olmayı kabul etmektir. Zillet; başkası sayesinde, ancak başkasıyla ayakta durabilmektir.
Lügatte Zillet ’in ne olduğu böyle açıklanmaktadır. Şimdi bir bakın siyasete çevrenizde başkalarına kul köle olan, o başkaları tarafından ayakta kalmaya çalışanlar kimlerdir. Millete zillet diyenler, kendilerinin de milletten çıktıklarını unutmuşlar sanırım.
Sayın Cumhurbaşkanı da tarafsız olması gerekirken millete zillet diyenlerle birlikte olmuş ne acı. Bir oy alabilmek için çay fırlatmak vatandaşa yapılır mı bunca aşağılamak, sonra da oylarını istemek.
Oysa Sayın Cumhurbaşkanı kendisini dinleyenlere çay fırlatacağına akaryakıta gün aşırı zam gelmesini bir türlü neden açıklamadığını anlatmalı.
Vatandaşının neden kuru soğana muhtaç bırakıldığını anlatabilmeli. Kendi emeklisine zam yapacağı parayı Suriyelilere neden dağıttığını açıklayabilmeli. Akar akıta yine yapılan zamların geçim standardını hangi ölçüde olumsuz etkileyeceğini ve bunun nasıl önleyeceğini açıklayabilmeli. En çok bağırarak konuşan insan söyleyecek hiçbir şeyi olmayandır, bu unutulmamalıdır.
Seçime giderken Türkiye’de TV kanallarını, meydanları dolaşıp en çok bağıranlar kimler görüyor musunuz?
İşte onlardır, vatandaşa söyleyecek sözleri olmayanlardır.

SORU :
31 Mart Yerel Yönetim seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını hangi ittifak kazanacak?
CEVAP:
En fazla oyu alan…