bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cumhurbaşkanı Samsun'da
Yazarlar // 28 Mart 2017 Salı 07:09

Ragıp GÖKER

Tarihi referanduma 20 gün kaldı.
Devlet Bahçeli’nin Samsun’a gelmeyeceği biliniyor ama meydan mitingi yapmasa da Kemal Kılıçdaroğlu önceki hafta Samsun’daydı.
Ülkücüleri ne kadar etkiler bilemem ancak,  Meral Akşener’in de programı arasında Samsun’a gelmek var.
Ve fakat
Akşener de miting yapmayacağı için meydan, bugün Samsun’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kalmış gibi görünüyor.
Samsun Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman büyük ilgi göstermiştir.
Cumhuriyet Meydanı geçmişte olduğu gibi dolacaktır.
Tamamı oy verir mi bilmem ancak, insanlar Erdoğan’ı meydanda dinlemeyi seviyor.
Samsun seçmeni, bundan önceki bütün seçimlerde AK Parti’ye Türkiye ortalamasının en az 12 puan üstünde oy vermiştir.
Referandumda sandıktan nasıl bir sonucun çıkacağını tam olarak kestirememekle birlikte sahada, 7 Haziran sonucunu hatırlatan bir havanın olduğunu söylemek mümkün.
Nitekim anket sonuçları da Evet - Hayır oyları arasındaki makasın bir veya iki puan arasında değiştiğini belirtirken bazıları Hayır, bazıları da Evet oylarını önde gösteriyor.
2002’den bu yana yapılan seçimlerin Samsun sonucunun ülke genelindeki sonucuna etkisi orantılandığında yeni anayasanın referandumdan geçmesini zora sokan bir sonuç olarak ortaya çıkıyor.
Bugün Cumhuriyet Meydanında konuşacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun seçmeni üzerinde yine etkili olacaktır.
AK Parti’nin ve dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’da yüzde 50 dolayında oyu vardır.
Ancak referandumda oyların sandığa yüzde 60’ın üzerinde Evet olarak yansıması için AK Parti ve Erdoğan’ın bu defa ülkücülerin oyuna ihtiyaç duyacaktır.
Ülkücülerin büyük bir bölümü ‘’Hayır’’ diyor zira.
MHP, ülkücülerin Evet oyu vermesini sağlamak için Erhan Usta’ya güveniyor ama Erhan Usta’nun ülkücüler üzerinde çok etkili olacağını düşünmüyorum.
Usta bir gurup ülkücüyü etkilese bile 30 Mart’ta Samsun’a gelecek olan Akşener tabloyu yine tersine çevirecektir.
Bu arada Deniz Baykal’dan sonra Kemal Kılıçdaroğlu da, Samsun gezisi sırasında CHP il örgütünün performansını beğenmemiş.
Kılıçdaroğlu, bu nedenle Samsun’daki durumu düzeltmesi için Haluk Koç’u görevlendirmiş.
Haluk Hoca, 3 Nisan’da geleceği Samsun’da örgüt üzerinde bir tasarrufta bulunur mu bilmem ancak, üç gün boyunca özellikle kırsalda çalışarak, Hayır oylarının arttırılması için çalışacaktır.