bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cumhur İttifakı Zorda
Yazarlar // 25 Mart 2021 Perşembe 08:49

İsmail BAŞARAN

Son günlerde ekonomideki çalkantılar ve Merkez Bankası Başkanı’nın Cumhurbaşkanı Recep Taüyyip Erdoğan tarafından gece yarısı görevinden alınarak yerine atama yapılması piyasaları altüst ederken vatandaqştan len tepkiler artıyor. Nedeni basit, dolardaki yükseliş vatandaşa eksi olarak yansıyor ve millet olarak alım gücümüz azalıyor. Bu arada bazıları da servetine servet katıyor.

Bütün bu olumsuzlukların temelinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadına para piyasalarını ve Türkiye sandığını teslim etmesi ardından da damadın9 bir gece ansızın sırra kadem basması yatıyor. Çünkü Türkiye artık “Hesap vermeyenler” tarafından yönetiliyor. Acaba sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan sayın istifa edip giden bakanın neden istifa ettiğini, nereye gittiğini ve hayatını nerede sürdürdüğünü biliyor mu? Sayın Cumhurbaşkanı istifa edip giden Sayın Bakan’a “gel de hesabını ver” diyebiliyor mu?
Bu soruların yanıtı zamanla ortaya çıkacaktır. Ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar vatandaşı gerçekten zor durumda bırakıyor. Bu zorluk da hayat pahallılığını getirince piyasalardan sadece MİLLET İttiakı’nı oluşturanlar değil CUMHUR İttifakını oluşturan partilere oy verenler de olumsuz etkileniyor. CUMHUR İttifakını oluşturan partilere gönül veren seçmen her ne kadar sesini çıkarmıyor gibi görünüyorsa da piyasayla ilgili artık homurdanmaya başlıyorlar. Çünkü hayat pahalhılığı kendilerini de vurmaya başlamış durumda.
Bu da CUMHUR İttifakının seçimlerden alacağı oylara nasıl yansıyacağı konusunu göndeme getiriyor ve bu ittifakın seçim konuşulmasını istemediği de söyleniliyor. Öyle ya ülkenin içinde bulunduğu zor durumda seçime gitmek hata olur iktidar için.
Şimdi büyüt gözler MHP’ye çevrilmiş durumda. Çünkü MHP seçim isterse AK Parti seçime gitmek zorunda kalacak. Yapılan kamuoyu yoklamalarınandan sızan haberlere göre CUMHUR İttifakı’nın oyları yavay yavaş azalıyor. Azalan oylar hem MHP’yi hem de AK Parti’yi zora sokuyor.
Bu zorluk da İktidar’da iplerin MHP’nin, dolayısıyla Genel Baykan Devlet Bahçeli’nin elinde olduğunu ortaya koyuyor. Bahçeli ne diyorsa ardından Hükümet onları yapar duruma elmiş durumda. Kısacası CUMHUR İttifakı’nın başrol oyuncusunun Devlet Bahçeli olduğunu söylemek mümkün. İttifakın Büyük ortağı olmasına rağmen AK Parti MHP’nin dümen suyuna gidmiş gibi görünüyor.
Bu zorluktan kurtulabilmeleri için birbirleri için pek de konuşmuyorlar. Her iki lider de adeta dut yemiş bübbüle dönmüşler. Bahçeli ne istiyorsa hükümet yapıyor. Yapmasalar ittifak bozulacak, bozulunca da hesap verme zamanı gelecek. CUMHUR İttifakı’nın hükümetten gitmesi durumunda bir daha kazanma imkanı yok gibi görünüyor. Çünkü artık seslerini çıkarmasa da AK Partili seçmen de ekonomik şartlardan bunalmış durumda ancak ses çıkaramıyorlar.

PAZAR YERLERİNE HES KODU
Atakum Belediyesi ekipleri, pazaryerlerine vatandaşları HES kodunu sorgulayarak ve ateşlerini ölçtükten sonra aldı, vatandaşlara maske ile dezenfektandan oluşan hijyen kiti hediye edildi. Başkan Cemil Deveci de bu konuda taviz vermediklerini söyledi.
Atakum Belediyesi’nin bu uygulamasının diğer belediyeler tarafından da örnek alınması ve uygulamaya koyması şart oldu. Eğer iş sıkı tutulmazsa durum çok daha vahim olacak. Samsun liderliği bir türlü bırakmıyor. Bunun önüne geçilmesi için ilin tamamında tam kapanma gerekecek. Aksi halde durum çok daha kötüye gidecek.

GÜNÜN SÖZÜ
Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. (Mustafa Kemal ATATURK)