bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çocuk Meclisleri Kurulmalı
Yazarlar // 3 Nisan 2019 Çarşamba 07:16

İsmail BAŞARAN

1980’li yılların ortasıydı, Sinop’un Ayancık İlçesi’nde eğitimci Rıfat Örnek belediye başkanı seçilmişti. Seçimden sonra toplanan belediye meclisi Çocuk Meclisi kurulmasını kararlaştırmıştı.
Çocuk Meclisi kurulması kararının alındığı Ayancık belediyesi meclisi toplantısını da yaklaşık üç ay kadar sonra oluşturulan Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısını da izlemiştim.
Çocuklar Ayancık’ta öncelikle Çocuk Bahçesi istemişlerdi.
Ayancık belediyesi, çocuk meclisinin aldığı kararı bir sonraki toplantısında görüşmüş ve ardından Ayancık’ta yaşayan çocuklar yeni bahçesine kavuşmuştu.
Samsun’da da belediye meclisleri Çocuk Meclisi oluşturulması kararı alabilirler. Bu çocuk meclislerinin aldıkları uygulanabilir kararlar da görüşülüp hayata geçirebilirler.
Bu çocuklar büyüyünce bu kenti, bu ülkeyi yönetmeyecekler mi?
Bugünden yönetime katılmalarında ne yanlışlık olabilir ki?
Bakalım hangi belediye bu düşüncede başı çeker ve Çocuk Meclisleri de oluşturabilir.

VERİLEN SÖZLER TUTULACAK MI?
Samsun’da adaylar seçim öncesi seçmene sözler verdiler.  Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Demir’in, adaylığı sırasında verdiği sözlerden birisi işsizlikle ilgiliydi ve sorunun çözüme kavuşması için çalışacağını dile getirmesiydi.
Sadece Demir’in verdiği sözler değil ilçe belediye başkan adaylarının da söylemleri vatandaşın kulaklarındadır. Bu verilen sözler nasıl gerçekleştirilecek?
Belediyelerin bütçeleri yeni yatırımlar yapılmasına yeterli olacak mı yoksa koltuğa oturanlar öncelikle borları ödeyebilmek için mi çalışacaklar?
Koltuğa bıraktığı yerden oturacaklardan birisi de Necaattin Demirtaş. Erdoğan Tok zamanında başlayan ve halen yarım kalan projelerin tamamlanmasına mı ağırlık verecek yoksa yeni projelerle mi seçmenin karşısına çıkacak?
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Demir ise müthiş bir “Önümüzdeki 5 yıl ilçe belediye başkanlarımızla birlikte vadettiğimiz projeleri gerçekleştirmek için sabah namazında mesaiye başlayıp gece-gündüz çalışacağız" dedi. Yani durmak yok yola devam demeye getirdi.
MİLLET İttifakı’ndan aday olup da seçim kazanan adaylar borçlarla nasıl baş edecekler, projelerini gerçekleştirebilmek için ödenek bulabilecekler mi yoksa var olan borçların ödenmesinde öncelikli olarak mı davranacaklar?
Kısacası, Belediye Başkanlarını zor bir dönem bekliyor, çünkü seçmen artık hizmet bekliyor. Daha kolay bir hayat yaşamak ve ekonomik çöküntü içindeki yaşamlarının iyileşmesini bekliyor.

GÜNÜN SÖZÜ
İyi kararlar tecrübeden kaynaklanır. Tecrübeler ise kötü kararlardan... (Barry LePatner)