bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cihan Paçacı: Ekonomi Düzeltilebilir
Yazarlar // 12 Şubat 2021 Cuma 22:50

Ragıp GÖKER

İYİ Parti kurmayları Samsun’a çıkarma yaptılar.

Samsun’a gelen heyette bulunan Genel Başkan Yardımcılarından Cihan Paçacı dün gazetemizdeydi.

Paçacı’nın, Ziraat Bankası ve Halkbank’ta Yönetim Kurulu Başkanlıkları ve Genel Müdürlük görevlerinde bulunması nedeniyle özellikle para politikaları ve bankacılık alanında uzmanlaşmış ekonomi tandanslı bir siyasetçi olduğunu biliyoruz.

Ziyaret sırasında siyaset konuşuldu elbette ama söz her seferinde döndü dolaştı hep ekonomik konular üzerinde yoğunlaştı.

AK Parti’nin, ülkeyi yönetmekten çok, ülkeyi ele geçirmek amacıyla iktidara geldiğini ve bu nedenle ülkede büyük bir tahribata neden olduklarını iddia eden Cihan Paçacı, buna rağmen iktidarları döneminde Türkiye’nin yeniden düzeleceğini söyledi.

İktidarları döneminde ayrıştırıcı değil kucaklayıcı olacaklarının da belirten Paçacı, ‘’Rövanş duygusu içinde değiliz ama bu bazı şeylerin hesabının sorulmayacağı anlamına da gelmez’’ dedi.

AK Parti’nin ekonomide oluşan tahribatı düzeltemeyeceğinin anlaşıldığını çünkü uluslararası piyasalarda bu iktidara güvenilmediğinin altını çizen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, ‘’Ekonomideki kötü gidişi AK Parti düzeltemez ama biz düzeltiriz. Her ülke yüzde bir-iki gibi maliyetlerle para bulurken bu iktidar yüzde altı ile borçlanıyor. Biz yüzde iki maliyetle borç bulur ekonomiyi kısa sürede düzeltiriz’’ dedi.

Meral Akşener, il ilçe bütün ülkeyi geziyor.

Özellikle esnaf ziyaretleri büyük ilgi uyandırıyor.

Erhan Usta’nın performansı sayesinde belki ama Samsun’da oy oranları sürekli yükseliyor olmasına rağmen İYİ Parti ülke genelinde büyük bir sıçramayı yapamadı bugüne kadar.

Henüz bir genel seçim geçirmiş olmaları nedeniyle seçim barajını aşmış olmaları elbette bir başarı sayılmalı ama bir siyasi parti için başarı iktidar olmaktır.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte ülkemizde siyasetin yeni bir boyut kazandığını biliyorum.

Seçimden birinci parti çıkacak olan partinin bile bundan böyle bir ittifaka dahil olması gerekiyor yani.

Mesela her ne kadar oy kaybına uğramış olsa bile AK Parti hala birinci parti görünüyor ama Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’yle kurduğu Cumhur İttifakı’nı korumak için yoğun çaba içinde olduğunu görüyoruz.

İlk seçimde MHP’nin desteğinin bile yetmeme ihtimaline karşı, Erdoğan’ın ittifakı genişletmek için Oğuzhan Asiltürk’le yaptığı görüşme boşuna yapılmış bir hamle olmasa gerek.

Buna karşın Millet İttifakının paydaşları olan CHP ve İYİ Parti’de siyaset ortamını sıcak tutmak için yoğun çaba harcıyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, ‘’CHP’yle yaptığımız işbirliği Cumhuriyetin değerlerini korumak içindir’’ derken, Millet İttifakı’nın önümüzdeki seçimde de süreceğinin işaretini veriyordu.

Erhan Usta’nın yanı sıra, Doğa ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Arzu Önşen, Teşkilat İşlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Mehmet Arslan, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve GİK Üyesi Burcu Arslan’dan oluşan ekiple ilçe ilçe gezerek, Samsun’un da incelemeler yapıyorlar.

İYİ Parti, önümüzdeki birkaç ay içinde bir seçim beklemiyor olsa bile AK Parti ve MHP’nin alabileceği baskın bir seçim ihtimaline karşı ki; Cihan Paçacı Kasım ayında böyle bir ihtimali gördüğünü söylüyor.

Demem o ki;

İYİ Parti işi sıkı tutuyor.

Millet İttifakı’nın bir paydaşı olarak milletle irtibatı kesmiyor.