bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ciğerimiz Yine Yandı
Yazarlar // 2 Haziran 2017 Cuma 07:26

Ragıp GÖKER

Samsun bir hafta’da üçüncü şehidini cennete uğurlarken, Şırnak’tan gelen helikopter kazasında yitirdiğimiz 13 şehidimiz arasında bulunan üsteğmenin de Atakumlu olduğunu öğrendik.Bu haberle de bir kere daha sarsıldık.
Yüksek gerilim hattına çarpmış helikopter.Biri general, ikisi uzman çavuş, biri astsubay diğerleri de subaylardan oluşan kahramanlarımızı yitirdiğimiz bu kazanın oluş nedenleri üzerinde öyle anlaşılıyor ki, çok konuşulacak.
Kazanın olduğu yerden verilen görüntüler ve fotoğraflar, ‘’füzeyle mi düşürüldü?’’ gibi şüphe dolu soruları boşa çıkarması bakımından önemli bir işlevi gördü.Terör saldırısıyla düşürülmediğini bilmek acımızı biraz hafifletti ama helikopterin hava şartları uçuşa elverişliyken, elektrik direğine çarparak düşmesi düşündürücüdür. Usta bir pilotun direğe çarpacak kadar alçaktan uçmayacağını ve o kazaya sebep olacak hatayı yapmayacağına inanıyorum.
Darbeye bulaşmış çok sayıda pilotun FETÖ’cü olduğunu biliyoruz ama ‘’TSK’nın elinde tecrübeli pilot kalmadı’’ şeklindeki eleştirilerin önüne geçmek için, TSK’nın kaza nedenine makul bir açıklama getirmesi gerekiyor.Son yıllarda sıklıkla şehit haberleri geliyor. Biz üzülüp, kahroluyoruz. Ama anaların yüreği daha çok yanıyor. Hükümet yetkilileri, yeni anayasanın kabul edilmesi halinde terörün biteceğini söylemişlerdi.İnanmak istiyorum. Tüm şehitlerimize rahmet, ülkeme de başsağlığı ve sabır diliyorum.                                            

*  *  *

TEOG ÖYKÜLERİNİN DÜŞÜNDÜRDÜĞÜ

TEOG sonuçları dün açıklandı.Batman’daki bir okulun 60 öğrenci 120 sorunun tamamına doğru cevap verirken, bunların arasındaki 10 öğrenci de aynı sınıftanmış.Bu büyük başarı için o çocukları kutlarım ama okulun öğretmen ve yöneticileri de her türlü övgüyü hak ediyor.Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi de sınavda başarı gösterenler arasında.Üç öğrenci tam puan alırken, 119 soruya cevap veren bir öğrencinin yaşamı ise filmlere konu olabilecek özellikte.Devlet Parasız Yatılı okulunda öğrenim gören Habib Bitkin, hafta sonları çobanlık yapan babasına yardım ediyormuş.‘’Benim çocuğum, yaşıtlarına göre yaşama 1-0 geride başlıyor, çünkü ben oğlumu okula 1 ay geç gönderip, 1 ay de erken alıyorum’’ diyor.Sınava koyun güderken test çözerek hazırlandığını söyleyen Habip, bu öyküsüyle, başarısızlıklarına mazeret uyduranlara ders verirken, ‘’vatana hayırlı bir insan olmak istiyorum’’ diyerek de, o yaşında bile birçok insana örnek oluyordu.Samsun’da da soruların tümünü doğru cevaplayan öğrenciler çıkmış ama TEOG’da geçen yılda Türkiye birincisi çıkaran Çemişgezek’in eğitimdeki başarısı, başarının sürdürülebilir olabileceğini, bizim eğitimcilerimiz de anlatmıştır sanırım