bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çiğdem Karaslan'ı Dinlerken
Yazarlar // 22 Haziran 2018 Cuma 21:28

Ragıp GÖKER

AK Parti,seçime üç gün kala illerde basınla toplantılar yaparak nabzı ölçmeye çalışıyor.

Samsun'da bu görev Samsun Milletvekili ve AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a verilmiş.

Karaaslan ayrıca halen,  AK Parti Samsun listesinin seçilme garantili olan 3. sırasından milletvekili adayıdır.

Çiğdem Hanım'ın, AK Parti Genel Merkezinden aranarak gazetecilerin davet edildiği toplantıya konuklarından sonra gelmesini yadırgadım ama kendi sunumundan sonraki sorulara, bir soru hariç net cevaplar vermese de, konuşmasını beğendim.

İyi bir eğitim aldığı anlaşılıyor Çiğdem Karaaslan'ın.

Unutmadan o net cevabı aldığımız soruyu da bizim gazeteden Alper Cabbar sordu.

Arkadaşımızın, ''Milletvekilliğiniz sırasında Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağınız çok konuşulmuştu. Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde Samsun Büyükşehri Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız?'' şeklindeki sorusuna  şu cevabı verdi Çiğdem Hanım.

''Samsun Milletvekili ve AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. Partim  ve Cumhurbaşkanımız beni yine Samsun Milletvekilliği için aday gösterdi. Partimizde, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını layıkıyla yapacak adaylar çıkacaktır. Ben aday olmayı düşünmüyorum''

Karaaslan, konuşmasının bir bölümünde yaptığı ''partimizin trendi yükseliyor'' şeklindeki açıklamasına karşın, ''trendiniz yükseldiğine göre, sürecin başlangıcında hangi noktadaydınız, şimdi hangi noktadasınız, trendiniz yükseliyorsa, oransal ve sayısal bir rakam verebilir misiniz?'' şeklindeki sorumuzu ise şöyle yanıtladı:

'' Siyasetçi olarak sayısal bir oran verirken yüksek rakam söyleyebilirim ama bunu yapmayacağım. Partimize ve Cumhurbaşkanımıza olan ilgi her geçen gün yükseliyor. Samsun'da çok güçlü adaylarımız var. Seçilebilir yerde iki kadın ve iki gencimiz var''

Uzun bir toplantı oldu.

Karaaslan sunumunu çok uzun tutmadı ama çok sayıda basın mensubunun sorduklarına cevap vermeye çalışırken kimi zaman yanıtlarını uzun tutsa da, konuşması bizi sıkmadı.

Karaaslan, konuşurken ses tonunu çok iyi kullandığı gibi sorulara yanıt verirken de muhatabıyla göz teması kurmaya da özen gösteriyordu.

Bütün bunlar  iyi ve güzel de.

Bu basın toplantıları neden yapıldı?

Anket sonuçları bir sürprizi haber veriyor olabilir mi?

Dört gün önce Cumhurbaşkanı Samsun'da mahşeri bir kalabalığa konuşmuştu zira.

Kaldı ki Cumhurbaşkanının tüm mitinglerinde mahşeri kalabalıklar oluşuyor.

Basın toplantısının yapıldığı Bayraktepe'deki Büyüşehir Belediyesinin kafeteryasından ayrılırken ''Cumhurbaşkanının mitinglerindeki kalabalıklara ve genel merkezin anketlerine rağmen AK Parti, yurdun dört bir yanında yerel basınla da nabzı ölçmeye mi çalışıyor?'' gibi sorulara zihnimde cevap arıyordum.