bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çiftlik Avm'de Çalıma Durmuş Gibi
Yazarlar // 29 Ocak 2016 Cuma 00:00

Ragıp GÖKER

Çiftlik AVM’de şu bina giydirme çalışmaların başlatıldığı günden bu yana yaklaşık iki yıla yakın bir süre geçti ama işler bir türlü bitmiyor.
Başlangıçta hummalı bir çalışma vardı, bu nedenle ortaya iyi bir şey çıkacağını umduk.
Yapılanları beğenenler de oldu, beğenmeyenler de.
56’lar tarafında caddenin bitimine yaklaşık 50 metre kala dükkanı bulunan bir esnafla konuşurken ‘’Bu iskele ne zaman kuruldu?’’ diye sordum.
‘’Bugün 29 gün oldu’’ diye cevap verdi.
Bu konuşmanın üzerinden de 4 gün daha geçti.
Çalışmaların yavaş yürüdüğüne dair son günlerde çok sayıda şikayet duyuyorduk ama dün caddede yürürken, o iskelede yine bir çalışma olmadığını görünce, binada dükkanı bulunan ve aynı zamanda yakın arkadaşım olan bir esnafla konuşmak istedim.
Binalarda giydirme işleminin tek tip olarak yapılıyor olması nedeniyle arkadaşımın geçen yıl dükkanının dış cephesinde 25 bin lira harcama ile yaptırdığı düzenleme de bozulacak.
Esnaf arkadaşım, buna üzülüyor ama yine de bu durumu tevekkülle karşılıyor.
Ama dükkanın bulunduğu binada bir aydan fazla bir süredir duran o iskeleye canı sıkılıyor.
‘’Bu durum işlerini etkiledi mi ?’’ diye sordum bu defa.
Arkadaşım, caddenin yeni hali nedeniyle işlerinin zaten azaldığını söylerken, yanımıza bu defa bir lokantacı esnafı geldi.
Ki;
O lokantacı Samsun’da en çok döner satan iki esnaftan biri olarak bilinir.
Bu kez O’na sordum.
‘’Caddenin eski hali mi daha iyi idi, yoksa bu hali mi?’’ diye.
Bir sordum, bin işittim.
Esnaf çok dertli yani.
‘’Üç yıl önce yüz liralık satış yapıyorsam, şimdiki satışım 50 liraya geriledi, yani iş kaybım yarı yarıya düştü’’ diye dert yanmaya başlayınca anladım ki, birçok esnaf Çiftlik AVM düzenlemesini sevmemiş.
Yeni düzenlemeyle birlikte cadde üzerinde iş kaybı azalmışken, çalışmaların bir türlü tamamlanamaması da can sıkıcı başka bir durum olarak ortada duruyor.
Büyükşehir Belediyesi, binaların giydirilme işlemini başlatırken, çalışmanın 1,5 yıl da bitirilmesi ön görülmüştü.
İlk günden bu yana 2 yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen, işin yavaş yürüdüğünü zaten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da kabul ediyor.
Ve fakat
İşlerin yavaş yürümesi bir tarafa, esnaflar kabarık gelen faturalara bile razıyken, çalışmaların şu sıralar tamamen durduğu anlaşılıyor.
Bu arada kimse ‘’Kar yağdı, böyle oldu’’ gibi bahaneye de sığınmasın.
Zira bir ay önce kar yoktu.