bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ciddi Olun Beyler
Yazarlar // 9 Mayıs 2020 Cumartesi 00:05

İsmail BAŞARAN

Hükümet ne yaptığını bilmediği için bizler de ne yapacağımızı şaşırdık. Önce 65 yaş üstü için sınırlı saatlerde da olsa sokağa çıkma serbest dendi. Ardından, yok yanlış anlaşıldı, sokağa çıkılmayacak dendi. Sonrasında bir karar daha alındı kısıtlı da olsa sokağa çıkılacak.

Sürekli genelgelerle kararlar değişiyor. Yeni genelgeyi bir daha hatırlatalım: "81 İlde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ile ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 10 Mayıs 2020 Pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak üzere sokağa çıkabilecekler.”

Kararı kim aldıysa kısıtlamanın 57 ilde değil de 81 ilin tamamında uygulanacak.

Ne oldu da iki günde üç kez değişti kararlar.

Ya Sayın Cumhurbaşkanı’na hatalı bilgiler veriliyor bu konuda, ya da kurulan kurullar da ipin ucunu kaçırmış durumdalar. Öyle ya, bir bakan başka söylüyor, bir başkası başka türlü konuşuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimi aşureye döndü. Kazan kaynıyor da içine ne atarsan at, pişecek diye bakılıyorsa yanlış yapılıyor.

 

İŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

AVM’lerin açılması gündeme gelince küçük esnaf da işyerlerini açabilmenin yollarını aramaya başladı. Küçük esnaf ile ilgili henüz bir tarar alınamaması, İktidarın bu konudaki düşüncelerin netleşmediğinin göstergesi oldu.

Sadece berberler mi esnaf, çay ocakları neden açılmıyor? Neymiş efendim çay ocaklarında kalabalık olacakmış ve sosyal mesafeye uyulamayacakmış. Bu kararları alanlar hiç mi AVM’ ye gitmiyor. AVM’ de kapıdan içeri girince sosyal mesafe mi kalıyor? Bu karar büyük işyerleri kurtarılsın da küçük esnaf ne olursa olsun mantığıyla hareket edilip mi alındı?

 

TOGG NE OLDU?

Seçim öncesinde atıp tutan iktidar, yerli otomobilin seçim sonrası yollarda olacağını açıklamıştı ve örneklerini de göstermişti. Olmadı, henüz yerli otomobile kavuşamadık, TOGG da söylemde kaldı, eyleme geçilemedi. Oysa hazırdı ve hemen yola çıkıyordu otomobiller. İktidar aldatmacası oluverdi, belki de salgın hastalık nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi yola çıkış.

O söylemlerin de seçim vaadi olduğunu anlamış olduk, ifadelere bakıp beklentilerimizi yüksek tuttuk. Kısacası vatandaş olarak yine kandırıldık. Yerli denilen otomobilin her bir parçası da ithal edilecekti. Her parçası ithal edilecek olan otomobil Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki Sanayi Sitelerinde yapılabilir. Çünkü Türkiye’deki montaj sanayi ileri düzeydedir. Verilen sözlerin tutulmadığının gerekçesini salgına bağlarlarsa şaşırmam.

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

Öfke gelince akıl gider, Tamah gelince utanma gider, Haset gelince bilgi gider. (Hacı Bektaşi Veli)