bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
CHP’de Yanlışı Yarıştırmak
Yazarlar // 9 Aralık 2014 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

Yıllar önce meslek büyüğüm Rahmetli Adem Bilir’den dinlemiştim.

“İki yanlıştan, bir doğru çıkmaz”
demişti Rahmetli.


“Teşbihte hata olmaz"
da der büyüklerimiz.

CHP’de şu günlerde yapılmakta olan üye kayıtlarıyla ilgili sürecin yanlış işlediğini düşünüyorum ve “Eğrisi doğrusu nedir, siz karar verin” diye size soruyorum.

CHP’de milletvekili adaylarının bir kısmının ön seçimle belirleneceği açıklanınca, partide bugüne kadar hiç olmadığı şekilde hareketli günler yaşanmaya başlandı.

Her gün yüzlerce üyenin partiye kaydı yapılıyor.

Ön seçim yapılacağı tarihe kadar yeni üye sayısı milyonları aşacaktır. Bu durum kötü bir şey değil elbette. Bir partiye yeni üye kaydı yapılması kadar doğal bir durum olamaz.

Partiye gönül verenler açısından CHP’de milyonlarca insanın partiye üye olması ancak sevindirir insanları.

Ben 1999 seçimleri öncesi yapılan ön seçimde partinin listedeki milletvekili sayısı kadar başvuru olmadığı için dolgu yapıldığını bile bilenlerdenim.

Şu sıralar çok sayıda aday adayının ismi dolanıyor.

Sayıları 40’ı bulan bu aday adayları olası bir ön seçimde şanslarını arttırmak için partiye ha bire üye yazdırıyorlar. Ne derece doğru bilemem ama birçok yeni üyenin aidatlarının bile bu aday adayları tarafından ödendiğini duyuyorum.

Bu kadar çok aday adayının ortaya çıkması CHP’liler açısından sevindirici bir durum olmalıdır. 1999’da partiyi bir umut olarak göremeyen partililer aday adayı olmaktan bile çekinmişlerdi.

Şimdiden 40 dolayında aday adayının ortaya çıkmış olması, partinin umut olmaya başladığına bir işaret olarak da yorumlanmalıdır bence.

“O vakit neden yanlışta yarış” diyorum.

Şu sebepten:

Duyumlarım yeni üyelerden bazılarının ilk seçimde CHP’ye oy bile vermeyeceği şeklindedir. Tabirimi hoş görün ama bazılarının ‘naylon üye’ oldukları şeklinde söylenceler ayyuka çıkmış durumdadır.

Kimseyi suçluyor değilim ama sırf seçilebilmek adına hileli işler yapıldığı izlenimi bile mide bulandırır ve partililer arasında çözülmeye neden olabilir.

Partide siyaseti dürüst yapan idealist siyasetçilerin olduğunu biliyorum.

Onlar yapıyor, bende yapayım” demeyecek ve hileli işlere asla bulaşmayacak olanların hakkının korunması gerektiğini de düşünüyorum.

Zira kendilerine avantaj sağlamak amacıyla birileri tarafından başlatılan üye yazımı, bir süre sonra “O yapıyor, ben neden yapmayayım” gibi bir yarışa dönüşen bu durum“Kim partili, kim değil” buna bile bakılmayacak hale dönüşür.

Yanlışı yarıştırmak da bu olsa gerek.

CHP yönetimi partiye üye kazandıranlara teşekkür edecektir ama ön seçimlerin bu şekliyle yapılmasına da izin vermeyecektir.

Parti yönetimi bu nedenle, ön seçimde oy kullanabilecekler için partiye kayıt oluş tarihlerinde bir miladı dikkate alacaktır.