bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
CHP'de Tekin'e Tekkeköy Üzerinden Operasyon
Yazarlar // 6 Ocak 2019 Pazar 04:13

Ragıp GÖKER

Tekkeköy’de Tansu Çıkış’ın adaylığı, İYİ Parti’nin tepkisine neden oldu.

İlçe Başkanlığından alelacele istifa ettirilmesinden bir gün sonra, Tansu Çıkış’ın CHP Adayı olarak açıklanması, ‘’Hayati Tekin’e CHP’den operasyon mu yapılıyor?’’ sorusunu gündeme getirdi.

Tansu Çıkış’ın, Hayati Tekin’e muhalif ve O’nun Büyükşehir Adayı olmasına karşı çıkan biri olduğunu asla söylemem.

Ortalık O’nun aday yapılmasıyla karışmışa benziyor ama bu alınan kararla Tansu Çıkış’ın bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Şunu pekala sorabilirisiniz?

Tekin’e operasyon yapıldığını nereden çıkarıyorum?

Üç gün önce, CHP genel merkezinden, İYİ Partinin Hayati Tekin’in, Büyükşehir Adayı yapmasını istemeyenler olduğunu ‘’Tekin’e CHP Blokajı’’ başlığıyla bu köşede dile getirmiştik.

Çünkü Hayati Tekin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse, ya da, önemli bir artışa rağmen, çok az bir oy farkıyla kaybetmiş olsa bile, mevcut vekillerin yanı sıra, O’nun  milletvekili adaylığını engelleyenlerin meşruiyeti tartışılacaktır.

Hayati Tekin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanır mı?

Böyle bir şansı var sahiden.

Benim bir iddiam var.

Mustafa Demir’e, kimi rakip olarak görmek istemediği sorulsa, cevabı ‘’Hayati Tekin’’ olur.

Hayati Tekin’in, CHP ve İYİ Parti’nin 250 bin dolayındaki oyunu alabileceği gibi, MHP’lilerden ve hatta AK Parti’lilerden de oy alabileceğine inanılıyor.

Dün arayan İYİ Partili bir arkadaşım, ‘’Hayati Tekin üzerinde neden bu kadar duruyorsun?’’ diye sordu.

Ona da söylediğim için, bu soruya verilecek basit cevabı burada yazmakta bir sakınca görmüyorum.

Samsun’da iki adaylı olacağı kesinleşen Büyükşehir yarışında 400 bin oy barajını aşabilmek için, hem CHP ve İYİ Parti oylarından tulum çıkarıp, hem MHP ve AK Parti tabanından oy alabilecek başka biri varsa, bana da söyleyin o isim üzerinde durayım.

Böyle biri olsa İYİ Parti hemen aday yapardı zaten.

Tekkeköy için İYİ Parti’nin de planları vardı.

Hayati Tekin’in Büyükşehir adayı olarak açıklanması halinde, Tekkeköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olmayı düşünen dört kişinin beklediği de biliniyor.

Bu nedenle, CHP’nin Tekkeköy hamlesi, Millet İttifakı’nı, en azından Samsun için yaralayacak özelliktedir.

Şunu bilir, şunu söylerim:

Kılıçdaroğlu’nun Tekkeköy özelindeki planlardan haberi olduğunu sanmıyorum ancak, bu hamle planlıdır ve ‘’İYİ Parti’ye, Hayati Tekin’i aday yapmayın’’ mesajı içermektedir.

İYİ Parti, seçim bütçesi gibi nedenlerle, ‘kim olursa olsun yeter ki parası olsun’ gibi mi düşünecek, yoksa kazanmak için en şanslı aday konumundaki Hayati Tekin’i açıklayarak bu mesajı tersinden mi okuyacak.

Onu da bir iki gün içinde öğreneceğiz.