bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
CHP'de Neler Oluyor?
Yazarlar // 15 Haziran 2021 Salı 10:05

İsmail BAŞARAN

CHP Canik  İlçe Başkanı Bülent Kutbay'dan  partisinin il başkanlığı seçimlerinde kimsenin önerilerini dikkate alnmadığı ve kendi bildiğni okuduğu yolundaki söylentilerle dikkat çekmişti. Eski İl Başkanı Mehmet Kundak için çalıştığı iddia edilmişti. Ancak seçim sambahı da bir dönüş ile Fatih Türkel’in yanında yer almıştı. Bunlar iddiaydı tabi. İlçedeki  CHP’lilerin bazılarının esnafla hemhal olmadığı da söyleniyor.

Bazı söylentiler de ortada dolaşıyor, bu ilçe başkanının oğlu Atakum Belediyesi’nde işe alınmış. Bu konu doğru mu değil mi CHP’li Atakum Belediye Başkanı Sayın Cemil Deveci herhalde bir açıklama yapar. İşe alınan kişi liyakatlı olduğu için de işe alınmış olabilir, ancak Canik’deki CHP’lilerden bazıları “Neden CHP’li Uilçe Başkanı’nın oğlu” diye soruyorlar.

İl Başkanlığı bo konularda herh0alde bir açıklama yapar, Belediyelerde kayırmacılık olup olmadığı, liyakatın esas alınıp alınmadığını kamuoyuna açıklar.

Bir başka konu da CHP’de Canik ilçesinde Kadın Kolları kurulması için İl’den gelen istekte ilerleme kaydedilmemiş olması. CHP Canik’te kadın kolları kurulması için yetermli kadın üye mi bulamıyor acaba, eğer durum böyleyse İlçe Başkanlığı yeterli çalışmayı yapmamış demektir. Bütün bunlar iddia elbette, İl Başkanlığı bu konuyu araştırıp gereğini yapar. Gereği, yeniden bir seçime gitmek de olabilir, eğer durum CHP üyelerinin bazılarının söyledikleri kadar vahimse önümüzdeki seçime nasıl gidilecek şimdiden merak konusu.

KALDIRIM İŞGALİNE CEZA

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri işlek cadde ve sokaklarda bulunan işyerlerinin kaldırım işgalini önlemek için harekete geçti. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde yaya yolunu kapatan ya da sınırlayan işyerleri için çizgi çalışması yapılıyor. Bu kapsamda Pazar, Kale, Ulugazi Mahallelerin de bulunan ilçe halkının ve esnafların fazla olduğu Kasaplar, Fatih Sultan, Bağdat caddelerin de dükkan dükkan dolaşarak kaldırım işgali yapan esnaf cezalandırılacak.

Tamam da Çiftlik Caddesi İlkadım  sınırları içinde değil mi, orası es mi geçilecek? Samsun’da en fazla kaldırım işgali olan yerlerden birisi de Çiftlim Caddesi. Ara sokaklarda kafeler masaları ve sandalyeleri sokağa atmış durumdalar.Belediye Başkanı Sayın Necaattin Demirtaş bu konuda biraz daha esnek olmalı. Esnaf uzun süredir evindeydi ve işyerini açamıyordu, şimdi  sosyal mesafeye uyularak masalar dışarıya atılabilmeli. Bunun adı da kaldırım işgali olmamalı ve esnaf bir ceza yüküyle daha karşı karşıya bırakılmamalı.

TURİZM BÖLGELERİNE HES KODU

Yaz geldi ve yazlıklara doğru aşınmalar başladı. Samsun’un önemli noktalarından biriksi de Yakakent ilçesi, Taflan ve 19 Mayıs ilçesi sahilleri. Buralara gelecek yazlıkçılardan hes kodu sorgulamaları yapılmalı. Özellikle Yakakent ilçesi Samsun’un Mavi bölgesi, bu renk truncuya veya kırmızıya dönüşmemeli. En az eki doz aşısı bulunmayan yazlıkçılar ilçeye alınmamalı. Aksi durumda olacakları dile getirmek bile istemiyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Zaman en iyi yazardır. Her zaman mükemmel sonu yazar.