bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
CHP'de Kongre Heyecanı
Yazarlar // 3 Ocak 2018 Çarşamba 22:15

Ragıp GÖKER

CHP'de Pazar günü yapılacak Samsun il kurultayı için üç aday ortaya çıktı.
Adaylığını ilk açıklayan İl Başkanı Tufan Akçagöz oldu.
Akçagöz’ü, Suat Binici takip ederken, basın toplantısı yapmasa da son olarak, Metin Telatar, aday olduğunu sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.
Süreçte perde arkasında yaşananların merak edildiğini biliyorum, vakit kaybetmeden anlatalım.
Metin Telatar çok tanınan bir isim olmasa da il Başkanı olduğu için Tufan Akçagöz örgüt tarafından bilinen bir isimdir.
Suat Binici'yi söylemeye zaten gerek yok.
Baykal ekolünün sarsılmaz bir taraftarı olan Suat Binici'yi 1986 yılında yapılan Milletvekili ara seçimlerinden bu yana tanırım.
Bölgesine yapılan o seçimde Hüsamettin Cindoruk karşısında kaybetse de, daha sonra Vezirköprü Belediye Başkanı seçilen Binici, Deniz Baykal Genel Başkan olunca önce Samsun il Başkanı, daha sonra da Milletvekili oldu.
''Hiç bir yere aday olmayacağıma dair söz veriyorum'' diyerek İl Başkanlığına adaylığını açıklasa da, Suat Binici, ilk genel seçimde, milletvekili adaylarından biri olarak ortaya çıkmazsa buna önce ben şaşıracağım.
Tanıdığım Suat Binici, durgun suda asla balık avlamaz, bulanık suları sever.
Aktif olduğu siyasi ortamda kargaşa yaşanmazsa mutsuz olur.
Bu süreçte bile ortalığı bulandırmayı başardı.
‘’Haluk Koç, Binici’yi destekliyor’’ söylentisi gerçek olmasa da rüzgarın O’nun lehine esmesini sağladı.
Dün aradığım Haluk Koç’a yeni yıl için iyi dileklerimi söylediğimde , ‘’Suat Binici’yi destekliyor muşsun, bunun için ilçeleri bile aramışsın, doğru mu?’’ diye sorduğumda.
Tepkisi ‘’bende duydum, doğru değil ama nereden çıkıyor bunlar’’ şeklinde oldu.
Metin Telatar’ı tanımadığını ama üç adaya da eşit mesafede olduğunu söylüyor Haluk Koç.
Dedikodu kazanı kaynamaya başlamış.
Şaşırmadım.
Sonra ilçelerle pazarlıklar yapıldığına dair haberleri gelmeye başladı.
İşin içinde Suat Binici varsa buna da şaşırmamam gerekirdi ama Atakum ilçe Başkanı Cemil Deveci ile Suat Binici’nin anlaştığını anlayınca ‘’vay be neler oluyor’’ dediğimi itiraf etmeliyim.
Neden:
Suat Binici’nin, Atakum Belediye Başkan adaylığı için Aylin Tat’ı hazırladığını bilmeyen yoktur ama Cemil Deveci de o koltuğu istiyor.
Ne konuştular, ne sözler verildi bilmiyorum ama taraflardan biri diğerine kesin olarak kazık atacak da, ikisi arasında ilk kazığı kim atacak, asıl onu merak ediyorum?
Hayati Tekin herkese eşit mesafede görünüyor zaten ama taraf olsa bile O’nun pek etkisi olmayacaktı.
Kemal Zeybek ise, şu an için daha önce de ittifak ettiği Suat Binici’nin yanında görünüyor ama Binici’nin milletvekili adayı olacağını anlarsa Zeybek’in tavrı değişecektir.
Rüzgar şimdilik, Binici’nin yelkenlerini şişiriyor gibi görünse de, Pazar günü yapılacak seçime kadar neler değişir bilinmiyor ancak, Binici’nin adaylığı, İl Başkanı Tufan Akçagöz’ün o koltukta daha fazla kalamayacağını gösteriyor.