bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Cezası Ne Olacak?
Yazarlar // 12 Ağustos 2020 Çarşamba 15:47

İsmail BAŞARAN

Samsun’da bir belediyenin meclis üyesi, Atatürk’e yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunmuş ve siyasette ortalık karışmıştı. ADD Samsun şubesi de bu şahıs hakkında Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş, şahıs hakkında yargı gereğini yapmış ve bir yıl ceza vermişti. Sonrasında da bu ceza ertelenmişti. Kısaca Atatürk’e hakaret suçu var ancak cezası yok durumu çıkmıştı ortaya.

Ne demek bu diye sorarsanız cevap basit: Kurucu Cumhurbaşkanı’na hakaret para cezası ancak yatarı yok. O zaman soru şu: Görevdeki Cumhurbaşkanı’na benzeri hakaret suç mu değimli? Suç ise yaratı ne kadar, para cezası ne kadar?

Aman ha Cumhurbaşkanı, devlet başkanı, parti liderlerine özellikle de iktidar partisinden olanlara küfüre varan hakaretlerde bulunmayın, alacağınız cezayı, yargıçlar bile bilmiyorlardır. Ne emredilirse onu yapacaklardır mutlaka.

Kısaca muhalefete istediğinizi söyleyin, kendisini savunamayacak olanlara karalama kampanyasında bulunun ancak mevcutlara dokunmayın.

Bu ülkede yaşı tutan benim gibiler Cumhurbaşkanlarının da yargılanmasına tanık olmuşlardır. O yargılar sonucu canlar alınmıştır iple sallandırılanların canları alınmıştır. Ölen ölmüştür ancak kalanlar ne olmuştur. Aklımda bir cümle kalmıştır: O da Salım Başol’un cümlesi: “Sanıhlar bağlı olmayaraktan erlerine alındılar, müdafiler hazır…”

Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusuna hakarete varan ifadeler kullananlar, umarım böyle cümleler kullanılmaz Türkiye’de.

İdam yok demeyin sakın. Birileri gelir o ipi gene birilerinin boğazına geçiriverir. İp yağlı mı olur, yağsız mı orasını bilemem, Atatürk’e hakaret edenler siz siz olun ipin yağlı mı yağsız mı olacağına düşünün.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Vicdanımız yanılmaz bir yargıçtır, biz onu öldürmedikçe. Balzac