bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çevreciler Neredeler?
Yazarlar // 2 Eylül 2019 Pazartesi 21:46

İsmail BAŞARAN

Samsun’da ormanların kesilmeye başlandığı, ortaya çıkan alanlarda maden aranacağı ve bu konudaki çalışmaların başladığının ortaya çıkmasından sonra aldı beni bir merak. Acaba bu ildeki çevre kuruluşları ve dernekleri ne yapacaklardı?

Ne yaptıklarını henüz görmedim, ne yapacaklarını da duymuş değilim çünkü büyük ölçüde böyle br çalışma yok. Nedeni acaba iktidar baskısı mı?

Yok canım iktidar çevrecilere ağaçların kesilmemesi konusunda koydukları tepki için baskı yapmaz. Çünkü İktidar çevreyi gerçekten temiz tutuyor, ağaç yapraklarını toplamak yerine ağaçların kesilmesini önemsiyor.

Bu iktidar tarafı peki işin muhalefet tarafı nerede, Samsun’da muhalefet mi yok, neden ağaçların kesilmesine yol açan maden arama konusunda seslerini çıkarmıyorlar?

Eğer sahada çevreciler eylem yapmak istese kolluk kuvvetleri vatandaşa karşı mı koyacak, kimin adına görev yapmış olacaklar bu anlayışla.

Ey çevreciler veya çevreci olduklarını söyleyenler çıkın ortaya, uyuduğunuz uykudan uyanın artık, uyanma zamanı geldi de geçiyor.

 

PARKENİN ÜZERİNE ASFALT

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı öne sürülen yol çalışması görenleri şaşırtmış. Nedenine gelince parkenin üzerine asfalt yapılıyormuş.

Sanki Samsun’da ilk kez yapılıyormuş bu, daha önce yapılmamış olsa neyse.

Samsun’da İlkadım ilçesinde bazı sokaklar kaç defa parke döşendi sonra parke söküldü asfalt yapıldı, ardından asfaltın üzerine parke döşendi ben sayısını unuttum.

Bu dediklerimi yapan da AK Parti’li İlkadım Belediyesiydi.

Sosyal medyada yer alında eleştirilen yeni durum, yani parkenin üzerine asfalt dökülmesi maalesef yine AK Parti’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor?

Bu aymazlığa “bir devletçiyiz” diyerek iktidara sonuna kadar destek veren MHP de ortak olmuş oluyor. Yani kısaca “devletçilik” tarihe kavuşmuş ranta dönüşmüş oluyor.

Belediye ekipleri daha önce düzenli bir şekilde taş parke döşenen yolun üzerine asfalt dökümü gerçekleştirilmesini "Bu kadar da olmaz. Taş parkenin üzerine asfalt döküldüğü nerede görülmüştür. Yazık günahtır" yorumlarını yapmış.

Nerede mi görüldü, tabi ki Samsun’da, Samsun İlkadım şehri değil mi? Samsun kurtuluş savaşının başladığı şehir değil mi?

Şimdi rantın sürdürüldüğü şehir olsa ne çıkar ki!!!

 

GÜNÜN SÖZÜ

Akıllı bir kafa daima, ona haksız olduğunu kanıtlayan üç budala bulur... (Nicolaus Cybinsky)