bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çekin Elinizi Cebimizden
Yazarlar // 21 Mayıs 2021 Cuma 05:09

İsmail BAŞARAN

Buradan İktidara sesleniyorum. Artık elinizi vatandaşın cebinden çekin, içinde bulunulan zor günlerde saraylar yaptırmakan vazgeçin de elinizi vatandaşın cebinden çekin. Artık gerçekten bıktırdınız. Yapılan her zammın sineye çekilmesi iktidarı “vatandaş nasıl olsa sesini çıkarmıyor” düşüncesine itmiş olabilir.

Bu düşüncenin bir ürünü olarak da dün sabah müjdeyi verdiler. Akaryakıt’ta vergi oranları artırıldı ve böylece de benzin ve motorine dev bir zam geldi.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırıldı. Bu ne demek biliyorsunuz değil mi? bu şehirlerarası ve şehir içi ulaşımlara da zam gelmesi demektir.

Bu vatandaşın seyahat özgürlüğünün kısıtlanması demektir. İktidar pandemi döneminde vatandaşı aşılayacak aşıyı bulamadığından sözüm ona yasakları da kontrollü kaldırdığından kendi yasağınızı kendiniz koyun diyor bize. Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla özel otomobilinizle her yere gidemeyeceksiniz yani kendinizi kısıtlayacaksınız. Şehirlerarası ve şehir içi ulaşım ücretlerine zam gelmesi demektir bu.

Bekleyin şimdi zamları. Önce belediyeler toplu taşıma ücretlerine zam yapacaklar, ardından hafif raylı veya metrobüslere zam yapacaklar, ardından dolmuş ücretleri ve taksi ücretleri artacak, sonuç olarak bir türlü yeterince maaşlara zam yapamayan iktidar yine vatandaşın cebine elini atıp vergilerle bizi yanağımızdan öpecek. Ben buna layık değilim, yıllarca çalıştım, vergimi ödedim, bana hizmet yapılsın diye ancak hizmet adı altında yüklenicilerin cepleri doldurulmaya devam ediliyor.

OKULLAR NEDEN KAPATILDI

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde belediye tarafından bir proje başlatıldı. Atıl durumdaki eski okul binaları yenilenerek, köy konakları ve bilgi evlerine dönüştürülüyor.

Sekiz okulda belediye tarafından tadilat çalışmaları yapılıyor. Başkan Hasan Togar; "Köy konağı olmayan mahalle bırakmayacağız" dedi. Köy k0naklarında vatandaşa bilgiler verilecekmiş. Verilsin de ne bilgisi verilecek merak edilen konu bu.

Şimdi anlıyormusunuz köylerin neden mahalleye döndüğünü, neden okulların kapatılıp taşımalı eğitime geçildiğini? Köylerde öğretmen kalmayacak, çocuklar imamlara teslim edilecekler.

Belediye madem o mahallelere bir hizmet getirecek, biraz da kitap gönderse ya. Özellikle Atatürk’ün hayatıyla ilgili kitaplar gönderseler ya, her gazeteden birer tane alıp okumalarını sağlasalar ya. Bu dediklerimiz yapılması çok yakındır.

GÜNÜN SÖZÜ

Doğruluk sonsuzluğun güneşidir nasıl olsa doğar.