bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çarşı Karışacak mı?
Yazarlar // 9 Ekim 2021 Cumartesi 21:13

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi’nde gün olmuyor ki bir gariplik gündeme gelmesin. Hele bir rüşvet iddiaları var ki bir türkü sorun çözülemiyor. Olay Mali İşlerdeki rüşvet iddialarıyla ortaya çıkmıştı. Ve yargılamalar da başlamıştı.

İşte o yargılama sırasında ortaya atılan iddialar çarşıyı tamamen karıştırdı. Rüşvetten yargılanan Bahattin K.'nın mahkemede hak ediş ödeme listelerini Başkan ve Genel Sekreter'in hazırladığını öne sürmesi, gözleri Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemeye vereceği cevaba çevirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Mali İşler Daire Başkanı olarak görev yapan Bahattin K., geçen yıl Aralık ayında müteahhit Y.T.’nin belediyeye yaptığı iş karşılığı alacağı olan hak edişi belirlenen miktardan fazla ve erken ödemek için 30 bin lira rüşvet alırken yakalandı.

Ne olduysa ondan sonra oldu. Bir kurumda rüşvet iddiaları almış başını gidiyorsa tuz kokuyor demektir. Çünkü hiçbir kurumda bir memur bu kadar fazla rüşveti birilerinin haberi yokken alamaz. Memurun alacağı ise adına rüşvet denir mi bilemem, bir akşam yemeği veya bir iki paket sigaradır. Binlikler rüşvet olarak yukarıların haberi olmadan ve alınanın bölüşüleceği daha önce konuşulmadan o para alınamaz.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki bu rüşvet olayıyla ilgili birilerini karalamak gibi bir niyetim yoktur, ancak aklıma takılan sorular da yok değildir. Eğer bu iddialar duyulduğu anca yargıya gidilseydi, görevli polise şikâyet edilseydi Belediye yönetimi töhmet altında kalmazdı. Şimdi işler büyüyor Hâkim Karşısına çıkan K. Öyle iddialarda bulundu ki birilerinin başı ağaracak hatta ağarmakla kalmayacak gibi görünüyor. Bu iddialar karşısında belki de olay çok daha büyüyecek. Ne mi oldu?

Anlatalım, K. İlk kez hâkim karşısına çıkınca döküldü. Ve olanları söyledi. Bunlar suçlama da değildi herhalde olanları anlattı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde sistemin işlemesinde hak ediş listelerini hazırlamaya yetkisinin olmadığını, listenin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Genel Sekreter tarafından hazırlandığını iddia etti. Bu ifadeden sonra şimdi gözler Büyükşehir Belediye Başkanı ve Genel Sekretere çevrildi. Bu ikilinin başı ağıracak mı bilinmez de işin daha çok su kaldıracağını söylemek mümkün. Hayırlısı bakalım, bekleyeceğiz, suçlu kimse cezasını çeksin de bundan sonrakilere örnek olsun karar.

Bu konuda topa Samsun İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta da girdi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için bir soru önergesi verdi. Sayın Bakan Soylu bakalım nasıl bir yanıt verecek?

Eğer suçlanan AK Parti’li belediye olmasaydı İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri şimdiye kadar binayı bile abluka altına almışlardı. Türkiye’de sistem böyle çalışıyor işte, bizden değilsen suçlusun, bizdensen bırakın suçluluğu soruşturma bile yapılmaz hakkında.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler. (Friedrich Nietzsche)