bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Canımıza Tak Etti
Yazarlar // 14 Haziran 2021 Pazartesi 10:25

İsmail BAŞARAN

Hafta sonunda Cuma günü kapmın zili çaldı. Sabahtan öğleye geçmemiştik daha. Gelen elektrik idaresinin görevlisiydi. Buyurun dedim, elektrik saatini değiştireceğini anlattı bana, neden, ben değişmesini istemedim ki dedim. Siz istemiyorsunuz bizim idare kendiliğinden değiştiriyor diye cevap verdi.

Bunun sonunda, yani saatin değişiminden sonra bana farura kesilecek m diye sordum bu kez, görevli hayır dedi. Bir anlam veremedim, kurum para almadan saatimi neden değiştirsin ki diye sordum görevliye, saatim bozuk da değildi. Vardır bir bildikleri diye düşündüm, gerevli gittikten sonra da son elektrik farurasını alıp okudum. Bakalım ne paraları variyoruşuz idareye. Biliyorum bir çoğunuz benim gibi ödediğiniz fatarada neler yazdığını bilmiyorsunuzdur. Yaptoğımız iş sadece toplam bedeli ödemektir.

Faturaya acaba kaç soygun giriyordu?

1-   Elektrik Bedeli.

2-   Kayıp kaçak bedeli

3-   Dağıtım bedeli

4-   Parakende satış bedeli

5-   İletim bedeli

6-   Sayaç okuma bedeli

7-   Enerji fonu

8-   TRT payı

9-   Belediye Tüketim Vergisi

10-KDV

Tam on kalem. Sakın bir faturada bu kadar sayı olurmu diye sormayın, oluyor işte. Biz şükredelim bereket vatandaşlık vergisi yok, ya öyle bir vergi de olsaydı. Ayıp, insanlara bu kadar da eziyet edilmez. Biz vatandaşlar alınan vergilere sesimizi çıkarmaz isek daha kimbilir ne vergileri gelecek.

Sahi sokaklarda yürürken, belediyeler bu yolları biz yaptık vergi alacağız derseler ne yapacağız? Hizmerleri babanızın parasıyla mı yoksa vatandaştan aldığınız vergilerle mi yapıyorsunuz diye sorabilecekmiyiz?

Bu kadar  vergi içinde takıldığım bir yer var: Ben uzun yıllardan beri TRT TV’lerinden ve radyolarından haçbirisini izlemiyorum.Peki benim faturamdaki TRT Payi nedir? Ben bu vergiyi neden ödüyorum.İzlemediğim kanal için  vergi alınması soygun değilmidir?

 

İYİMSER OLALIM

Evet iyimsrer olalım da nereye kadar olabileceğiz. Elektrik faruralarıyla başladım bugün su faruralarıyla devem edelim. Samsun Büyükşehir Belediyesi su fiyatlarına vatandaş farkına varmasın diye her ay zam yapıyor. Zamlar o kadar az oluyor ki vatandaş yediği kazığın farkına bile varmıyor.

Belediyenin hizmetlerine iyi yerden bakalım diyoruz da baktığımız yerden yapılanlar iyi olarak görünmüyor. Sadece hayatımızı zorlaştıracak işler yapıyor Samsun Byükşehir Belediyesi. Bunların başında da suya yapılan zamlar geliyor. Zamları o kadar bilinçli ve acıtmayacak şekilde yapıyorlar ki farkına bile vatamıyor insanlar. Çünkü faturalara hiçbir şekildi her ay yüzde beş veya on olarak yansımıyor. Sadece yüzde bir olarak yansıyor ancak yılın sonunda suya yzde onbeşin zerinde zam gelmiş oluyor.

Samsun Byükşehir Belediyesi’nin yaptıkları konusunda iyimser mi olayım yoksa kötümser mi  kentiremiyorum. Çünkü kötümser olaylar sadece yüneli görürler, iyiğmserler ise tünelin sonundaki uşığı da görür. Oysa gerçekçi olanlar tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni de görürler. İster kötüöser olun ister iyimser sizin tercihiniz ancak gelen trenin ışığını da görün ce altında ezilmeyin sakın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanın gözü karanlıkta da iyi görmez,çok parlak ışıkta da. (Montaigne)