bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çanakkale'yi Topla Tüfekle Geçemediler
Yazarlar // 19 Mart 2021 Cuma 08:51

İsmail BAŞARAN

Necmettin Halil Onan “Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir” diyor.

Çanakkale’den Gelibolu yarımadasına geçerken toprağa kazınmış bu satırlarla  karşılaşıyorsunuz. Çanakkele’den Gelibolu’ya geçerken okumuştum yazıyı, Çanakkale içindeki Aynalı Çarşı’ya gezip vapurdan görüyorsunuz. O aynalı çarşıdan 15’liler geçmişti vatan savunmasına gitmek için. Gitmişler ve şehitlikteki yerlerini almışlardı.

Gelibolu Yarımadası’nın her bölümü şehit kanlarıyla ıslanmış. Türk, Gelibolu’da Mustafa Kemal önderliğinde cihana kafa tutarken yazıldı bu şiir. Şehitliği gezerken, mezar taşlarını okuduğunuzda görüyorsunuz nasıl bir savaş olduğunu, Mustafa Kemal Önderliğinde alınan kararların ve verilen mücadelenin gerçekliğini yaşıyorsunuz. Bölgedeki  müzelerde kullanılan techizatlara baktığınızda Türk Ordusu’nun yedi düvelle hangi şartlarda savaştığını görüyorsunuz. Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı kendi kilosunun iki katı olan mermiyi topun ağzına nasıl koyabildiğini  anlıyorsunuz.

Şehitliği ve yarımadanın tamamını gezenlerden birisi olarak gördüm ve yaşadım Çanakkale’nin nasıl geçilmediğini. Sonrasında da Padişah efendi denilen birisinin Çanallake’nin geçilmesine nasıl izin verdiğini hatırlıyorsunuz.

Çanakkale’yi geçtiklerini sananlar Kurtuluş savaşında da Türk’ün ne olduğunu gördüler, geldikleri gibi gittiler.Kurtuluş Savaşı’nda da gelenleri göndüren yine Mustafa Kemal oldu. Şimdi birileri çıkıp  Mustafa Kemal’i karalama kampanyası yapıyor. Bu kampanyaya katılanlara malesef bir dava bile açılmıyor. Oysa sosyal medyada bir paylaşım yapanlar yargılanıp ceza alıyor, ancak Mustafa Kemal’e yapılan saldırılan görmezden geliniyor.

Çanakkale’deki şehitler anıtını görünce para babalarının çoğunun yardım katkısında bulunmadığını ancak “Paşa” lakaplı Zeki Müren’in ne kadar yardımda blunduğunu tüm Türkiye’de konserler verip gelirini bu anıtın yapımı için bağışladığını  hazırlıyorsunuz.

Çanakkale’ye gidip de şehitlikleri gözerken gösleri yaşarmayanlar bizden değildir.

SAMSUN AYAKTA

Elinizde tuttuğunuz bu gazetenin Genel yayın yönetmeni Yener Cabbar'ın Türk Telekom Samsun bölge Müdürlüğü'nün kapatılıp Ttrabzon'a bağlandığı yönündeki paylaşımı, kenti ayağa kaldırdı. milletvekilleri devreye girdi, Ulaştırma Bakanlığı'ndan müdürlüğün kentte kalma sözü alındı. Vatandaşlar alınan karar ile ilgili resmi açıklamayı bekliyor.

AK Parti ve MHP’nin içinde yer aldığı CUMHUR İttifakı son zamanlarda garip işler yapıyor. Adeta şaşkın ördeğe benzediler adeta. Hani Şaşkın Ördek arkadad dalarmış ya aynen öyle işte.

Önümüzde seçimler var, erken yapılır mı bilemem de  zamanında bile yapılsa seçimler, Samsun seçmeni bu işin hesabını mutlaka sorar. Sandık başına gidecek olan seçmen Samsun’u küçültmenin hesabını da sorar mutlaka. Bu olayın İktidar tarafından tatlıya bağlanacağı yolunda bir düşünceye sahibim, ancak bunu da zaman gösterecek. Her ne kadar vatandaşın gazının alınması için konu yalanlaıyorsa da ateş olmayan yerden dumanın çıkmayacağı da ortadadır.

GÜNÜN SÖZÜ

Yorma kendini... Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin.