bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çanakkale Savaşları ve Gelibolu
Yazarlar // 18 Mart 2022 Cuma 21:09

İsmail BAŞARAN

Necmettin Halil Onan Çanakkale’yi anlatırken “Dur Yolcu!” demiş ve sonra şöyle devam etmiş:

“ Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, bir vatan kalbinin attığı yerdir.”

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale’yi anlattığı “Çanakkale Şehitleri” şiirinde; “Vurulup, tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor”  diyor. 1915 yılında başlayan savaşlarda binlerce vatan evladı, kanlarını akıttı vatan topraklarının savunması için.

Gelibolu’yu gezerken savaşların yapıldığı tabyalarda duygulanmamak gerçekten mümkün değil. Hele Gelibolu’dan Çanakkale’ye feribotla geçerken kocaman Şehitler anıtı ile “Dur yolcu!” ifadesini görünce düşünmemek de tabi. Bunları görünce o duygu seli içinde Fatiha okumak geliyor insanın içinden. Okurken de gözleriniz yaşarıyor…

Defalarca gittim o bölgeye. O duyguyu defalarca yaşadım. Dünya’daki milyonlarca insan gibi…

Gelibolu’nun “Milli Park” olacağı ve yönetiminin de uluslararası bir heyete verileceği söylentilerinin çıktığı günlerde de gezdim o bölgeyi… “Siz buna rıza gösterir misiniz” diye de sordum “vurulup tertemiz alınlarından uzanmış yatan” şehitlere…

Sessiz kaldılar. Bir cevap bile vermediler bana. Söylentileri duyduklarında, kahırlarından gerçekten öldüklerini düşündüm…

Merak mı ediyorsunuz ne düşündüklerini? Gidin ve kendilerine sorun. Size söyleyecekleri “Çanakkale içinde vurdular beni ölmeden mezara koydular beni of gençliğim eyvah.” Çanakkale şehitlerine ve tüm şehitlerimize bir Fatiha istiyorum sizlerden.

 

BİRİ MASAYA VURSUN

1983 seçimleri yapılacaktı. 12 Eylül İhtilali’nden sonraki ilk seçimdi. Rahmetli Turgut Özal ile Rahmetli Necdet Calp televizyonda “Köprünün satışı” konusunda tartışıyorlardı. Özal “satacağım” Calp ise “sattırmam” tezlerini savunuyorlardı.

Bir ara Necdet Calp yumruğunu masaya “Küüütttt” diye vurdu ve “Sattırmam” diye gürledi.

Ve bu gürleme başında bulunduğu Halkçı Parti’yi Ana Muhalefet Partisi yapıverdi. Nerde şimdi yumruğunu masaya vurup Avrupa Birliği Liderlerine rest çekecek olan liderler???

Halen giremedik de oraya, yanlış oldu halen almadılar bizi oraya. Yani masaya yumruğu vuran liderlere ve siyasetçilere ihtiyacımız var.

YABANCILAR GİTMELİ

Türkiye Cumhuriyetinin Demografik yapısıyla oynanan savaş kaçkınlarına vatandaşlık verilmesinin ardından ve bir türlü misafirlikleri bitmeyenlere Türkiye Cumhuriyeti olarak bunca zaman bulundukları ülkemizde ne kadar para harcadık?

Bu kaçkınlardan Samsun’da ne kadar var ve kendilerine devlet kurumları ve belediyeler tarafından yardım ediliyor mu ediliyorsa ne kadar ediliyor? Türkiye’de asgari ücretli bir çalışanın aldığı ücretten fazla veriliyorsa ben bunun altında seçimde oy kullandırılacak olmaları cinliğini ararım. Birileri çıkıp Türk diye bir ırk yoktur dedikten sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını yabancılara vermek neyin nesidir? Bu nedenle artık kendi ülkelerine gönderilse zamanları gelmiştir, hem de seçimler öncesinde.

GÜNÜN SÖZÜ

Kerizi çok olan yerin Krizi erken olur.