bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çalışanların Sağlıkları
Yazarlar // 30 Mart 2020 Pazartesi 00:52

İsmail BAŞARAN

CHP Samsun Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu üyesi Neslihan Hancıoğlu korona virüs ile ilgili ciddi bir konuya parmak bastı. Hancıoğlu sağlık çalışanlarının korunması gerektiğine dikkat çekti ve “Sağlık görevlilerimizi koruyamazsak bu savaşı kaybederiz” dedi.

Hancıoğlu’nun bu sözlerinden soru aklıma bir soru geldi:

Sağlık çalışanlarımızı koruyabiliyor muyuz?

Paylaşılan fotoğraflar ve görüntülere bakılırsa (eğer bu görüntüler gerçekse) sağlık çalışanlarının sağlıkları gerçekten risk altında. O kadar kalabalıklar nedeniyle virüsün yayılmaması mümkün değildir.

Samsun’da sağlık personelleri için yeterli eldiven, maske, giysi, dezenfektan var mıdır? Sağlık personellerinin sadece kendileri değil aileleri de risk altındadır.

Valilikten mi Sağlık Müdürlüğünden mi bilemem birileri çıkıp gerçeklerden bahsetmelidir. Çünkü ateş olmayan yerden duman çıkmaz.  Yapılacak açıklamalar söylentilerin de önüne geçecektir.

Salgını önleyebilmek için canlarını tehlikeye atarak görev yapan sağlık çalışanları için bizler ne yapıyoruz? Ekonomik durumlarını iyileştiriyor muyuz, ailelerinin sağlıklarını tehdit altına almamaları için çalışmalar yapılıyor mu?

Samsun’da Atakum Belediyesi sahada çalışan elemanları için düğmeye bastı. Sahada çalışan dezenfeksiyon ekiplerinin mücadeleyi zor koşullarda sürdürdüklerine dikkat çeken Atakum Belediye Başkan Cemil Deveci, bu çalışanlarının ekonomik durumlarını daha iyi duruma getirebilmek için çalıştıklarını söyledi.

Samsun’da sadece Atakum Belediyesi’nde değil diğer belediyelerde de aynı çalışmalar yapılıyor.

Çalışmak zorundaki banka personelleri, diğer iş yerlerindeki görevliler, belediyelerdeki sahada olmayan çalışanlar için ne gibi önlemler alınıyor?

Yeteri kadar yedek ekipmanlar var mı bunlar da açıklanmalı ve en azından çalışmak durumundakilerin ailelerin yüreklerine de su serpilmeli.

 

EMEKLİYE İYİ HABER

Çalışanların ve emeklilerin virüs nedeniyle moralleri bozukken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan moralleri biraz olsun düzeltecek haber geldi. Selçuk yaklaşık 12 milyon emekliye Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 7-11 Nisan tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı.

(SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre;

17, 18, 19 olanlar için 7 Nisan, 20, 21, 22 olanlar için 8 Nisan, 23, 24 olanlar için 9 Nisan, 25, 26 olanlar için 10 Nisan’da, 4b (BAĞ-KUR) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da ödenecek.