bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
By Lock'çu Siyasetçi
Yazarlar // 3 Ekim 2016 Pazartesi 00:00

Ragıp GÖKER

Şu FETÖ soruşturmalarında, tutuklanma ve meslekten atılma için öne sürülen gerekçelerden birinin Bank Asya’ya para yatırmak olduğunu biliyoruz.
Bir başka ve kuvvetli delillerden biri de telefonunda By Lock uygulamasının bulunması.
Anlık mesajlaşma uygulaması olan By Lock, aynı Whatsapp , Viber , Tango veya diğer uygulamalar gibi aynı çalışmaktadır fakat diğer uygulamalara göre By Lock, şifreli olduğu için bunu kullananlar kriptolu yazışmalar yapabiliyor.
Uygulama üzerinden yapılan yazışmaların ele geçmesi zor hatta imkansız olduğu için de FETÖ’cüler darbe teşebbüsü sırasında ve örgüt içi diğer haberleşmelerde bunu kullanmışlar.
AK Parti içersinde bu uygulamayı kullanan çok sayıda milletvekili ve hatta iki Bakan’ın olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü.
Savcılar, bu uygulamanın yüklü olduğu telefonlar için yapılan ihbarları, suç duyurusu olarak kabul ediyor.
Polis de uygulamanın yüklü olduğu telefonların peşine düşmüş.
Bu arada Samsun’da da bazı siyasilerin telefon numaralarının değiştiği iddia ediliyor.
Numaralarını değiştirdikleri için mi bilinmez, özellikle bazı eski ve yeni belediye başkanlarına cep telefonundan ulaşılamıyor.
Bu By Lock uygulaması bazı siyasetçilerin bayağı canını sıkacak gibi görünüyor.
Önümüzdeki günlerde, telefonunda bu uygulama bulunduğu için gözaltına alınan ya da tutuklanan siyasetçilere dair haberleri okursanız, şaşırmayın.

 

*   *   *

TANKA KAFA ATMANIN RİSKİ

Geçtiğimiz günlerde 'siyasette ve iş dünyasında önemli' biri dedi ki; Samsun'da ne yaparsanız yapın bu yapı çözülmez. Tanka kafa atıyorsunuz……..
Yukarıdaki ifadeler Yener Cabbar’ın geçen haftaki köşesinden alındı.

Hedef HALK, FETÖ ile mücadele haberlerini Samsun’da en kapsamlı veren gazete oldu.
Samsun’un FETÖ yapılanmasının en etkili şehirlerden olduğu biliniyor.
Televizyon kanallarında sık sık Samsun’daki bu yapı tartışılırken, soruşturmanın hızlı ilerlemediği şeklinde eleştirilere de rastlıyoruz.
Yerel de gazetecilik yapmanın zor olduğunu savunurum.
Bu şehirde herkes bir birini tanır.
Özellikle FETÖ soruşturmalarıyla ilgili haber verirken, tanıdığınız insanlara zarar verme ihtimali de var.
Buna rağmen,  o okurun söylediği gibi, soruşturmanın başından beri tanka kafa atmayı sürdüren Hedef HALK, küçük de olsa tankta delik açmayı başardı galiba.