bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyükşehir'in Havaş İntikamı
Yazarlar // 13 Ekim 2017 Cuma 06:56

Ragıp GÖKER

Samsun halkı havaalanları kapatıldığı için iki ayı aşkın süredir, Ordu, Merzifon ve Sinop üzerinden uçuş imkanları arıyor.
Özellikle Ordu’dan uçağa binecekler için yolculuklar çileye dönüştü.
Ordu- Giresun Havaalanının yolcu taşıma ihalesini kazanan Havaş’a ait servis araçları, şehir merkezine sokulmuyor çünkü.
Bilindiği üzere her işi yüzüne gözüne bulaştırmakta hayli becerikli olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, havaalanına yolcu taşıma konusuna da el atmıştı.
Havaalanlarına yolcu taşıma konusunda uzmanlaşmış tek firmanın Havaş olduğu bilinirken, Samsun Büyükşehir Belediyesi hiç gereği yokken, taşımayı başka bir firma aracılığıyla yapmak için ihale açma ihtiyacı duydu.
İhaleyi, daha sonra Bafaş adını alan Bafralı bir firma kazandı.
Havaalanına ulaşım da bu tarihten sonra çileye dönüştü.
Güzergah konusunda yaşanan tartışmalarla birlikte, Havaş, bu karara bir süre dirense de, Büyükşehir’in inadını kırmayı başaramadı.
Derken Samsun Havaalanı, pistinde yapılacak tadilat gerekçesiyle bir süreliğine uçuşlara kapatıldı.
Yolcuların bir kısmı, Ordu-Giresun, bir kısmı Merzifon, bir kısmı da Sinop havaalanlarını kullanmaya başladılar.
Samsun’daki uçuşlar nedeniyle bile havaalanına gidebilmek için, servis araçlarına iki saat önce binmek zorunda olan yolcuların, Samsun’dan 100 ila 150 Km uzaktaki alanlara ulaşmak amacıyla uçuş saatlerinden 5 saat öncesinden, servis aracı aramaya başladılar.
Samsun Büyükşehir Belediyesinin kararları Ordu, Amasya ve Sinop’ta geçerli olmadığı için yolcu taşıma keşmekeş oluştu.
Ordu-Giresun Havaalanındaki servis hizmetlerini, Samsun Büyükşehir Belediyesiyle kavgalı olan Havaş kazanmış çünkü.
Büyükşehir Belediyesi ‘’Havaş’ı şehir merkezine sokmam’’ diye diretince, Ordu’dan gelen yolculara iki seçenek sunuldu.
Havaş, yolculara ‘’ya Tekkeköy kavşağında, ya da otogarda in’’ demek durumunda kaldı.
Mesai saatlerinde gerek Tekkeköy ve gerekse otogarda şehir merkezine gelmek sorun olmuyor da, gecenin bir yarısında Tekkeköy sapağında ya da otogardan şehre ulaşmak sahiden de büyük sorun.
Her konuda olduğu gibi Samsun Büyükşehir Belediyesini yönetenler, olacakları önceden ön göremedikleri gibi oluşan bu durum karsında ne yapacaklarını bilemez haldeler.
Büyükşehir’i yönetenlerin, hatayı kendilerinde bulup ‘’yoğurdum ekşi’’ demeyeceklerini bildiğim için Havaş’ı suçlamak tek seçenek olarak ortaya çıkıyor.
Ben de öyle yapacağım.
Ne diye kazandınız o ihaleyi.
Bir çuval inciri berbat ettiniz.
Utanın…