bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
BÜYÜKŞEHİR’İN DERDİ NE?
Yazarlar // 13 Aralık 2019 Cuma 13:35

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından halk oylaması yapılarak esnafların çoğunluğunun isteği üzerine düzenlenen Çiftlik Caddesi’nde sorunlar bir türkü tükenmiyor.

Bir dönem İstiklal Caddesi’nin AVM görüntüsüne dönmesini isteyenler ve Belediye tarafından yapılan düzenlemeler yeniden gündemden düşmüyor.

Mustafa Demir’in göreve gelmesinden hemen sonra İstiklal Caddesi’nin eski haline dönüştürülmesi amacıyla çalışmalara başlanacağını dile getirmesi akılları karıştırdı.

Esnafın bir bölümü Caddenin trafiğe açılmasının satışlarını olumsuz etkileyeceğini dile getirirken bir başka bölümü işlerin artacağına inanıyor. Gelin bir hatırlayalım AK Parti’den seçilen Yusuf Ziya Yılmaz’ın Belediye Başkanlığı döneminde ne olmuştu:

İstiklal Caddesi 2014 yılında trafiğe kapatılarak ‘cadde AVM’ ye dönüştürülmüştü. O günden beri de caddedeki binaların mantolama çalışmaları sürdü gitti.

Bu çalışmalar biter bitmez de anket çalışmalarına başlandı: Çiftlik Caddesi yeniden trafiğe açılması talebiyle ilgili anket çalışması başlatıldı.

Bu konudaki kararı halk verecek. Halk trafiğe açılmasını uygun görürse yıllardır süren tartışmada gündemde olan cadde şimdi de harcanan paralarla yeniden gündem olacak.

Öyle ya eski haline dönecekse cadde, vatandaş bu işlemler için kaç lira harcandığını ve bu paraların çöpe atılmasını konuşmayacak mı? Yeni haline getirilmesi için kaç lira harcanacağı, harcanacak bu parayla Samsun’a başka ne kadar hizmet yapılacağını sorgulamayacak mı?

Ve Büyükşehir’in derdi ne, asıl soru bu. Çalışmalar yüklenicilere mi yaptırılacak, yükleniciler nasıl belirlenecek, işe yandaşlar mı koyulacak, paralar kimlere gidecek?

 

OTEL YIKILCAK MI?

Mimarlar Odası’nın “Kıyı Kenar Yasasına” aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı başvurular üzerine yıllardır tartışılan meşhur otelin tartışmaları sürüyor.

Bir mahkeme karar veriyor, bir üst mahkeme kararı değiştiriyor.

Samsun’a bu kadar da yapılır mı, kamuya açık bir yerdeki plaj yıkılıp getirime kurban edilir mi? Ederinin Samsun’un çok üstünde olduğu öne sürülen otel satılacak mı yoksa yıkılacak mı? Yıkılırsa paraya yazık, satılırsa vatandaşa ait yere yazık.

Kısaca yapılan harcamalar Samsun’un son 20 yıldır iyi yönetilmediğini gösteriyor.

 

GÜNÜNSÖZÜ

İnsanlar eğer yalnız inandıkları zaman savaşsalardı, savaş çıkmazdı. Tolstoy