bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyükşehir'den 'Cambaza Bak' Taktiği
Yazarlar // 21 Ağustos 2019 Çarşamba 23:46

Ragıp GÖKER

Samsun Büyükşehir Belediyesi batmış durumda.

Bunu nereden mi biliyoruz.

Bu konuda çok sayıda işaret var ama en büyük dayanağımız da kendi ifadeleri.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Enflasyonla Mücadele Programı’ kapsamında birçok belediyede başta içme suyu fiyatlarında indirime gidilmişken ki, bunların arasında Zihni Şahin dönemindeki Samsun Büyükşehir Belediyesi de var.

Ocak ayında yüzde 15 oranında indirimin yapıldığı Samsun’da, Mustafa Demir seçilir, seçilmez suya, yüzde 25 oranında zam yapılmıştı.

Zam sabit de kalmayacaktı.

Enflasyon artarsa su fiyatlarındaki artış da yüzde 25’te kalmayacak, artış faturalara yansıyacaktı.

Nitekim bunun etkileri geçen ayki faturalara yansımıştı.

Sayaç okuma bedeline yapılan yüzde 150 gibi akla ziyan zam kararından hiç söz etmiyorum bile.

Samsunlu Avukat Arzu Sabuncu, su zammını mahkemeye taşıdı biliyorsunuz.

Başvuruyu kabul eden mahkeme de Büyükşehir’e, ‘’Gerekçen ne?’’ diye sormuştu.

Mahkemeye sunulan gerekçelerden Büyükşehir Belediyesinin ödeme zorlu içinde olduğunu anlamıştık.

15 Bin liranın üzerinde maaş alan 187 kişi de çalışıyormuş ki, bu kadar açgözlüyü doyurabilmek için içme suyuna ve sayaç okuma bedeline o akla ziyan zammı yapmak kaçınılmaz bir karar olmuş zaten.

Belediyenin batakta olduğunu anlama nedenlerinden biri buydu.

Batak iddiasını güçlendirecek nedenlerden biri de, SASKİ’nin kazıp bıraktığı şehrin göbeğindeki iki sokağın asfalt kaplamasının neden yapılmadığını soran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a SASKİ yetkililerinin ‘’Paramız yok’’ şeklindeki cevabıydı.

Çatalçam’da arızalanan iş makinesinin onarımı için tamirci ustasına para bulunamama gibi SASKİ itirafı da bir başka nedendir.

Bütün bunların yanında şehir kanalizasyonunu derin deşarj sistemiyle açık denize gönderecek pompaların arızalanmasına rağmen, para yokluğu nedeniyle onarımının yapılamaması ise en dikkat çeken nedenlerden başkasıdır.

Pompaların arızası nedeniyle denize kanalizasyon akıtılması ve bunun sonucunda da oluşan pis koku ve çevre kirliliği insan sağlığını da tehlikeye sokuyor.

İlkadım’da Mert Irmağıyla, Çatalçam’da ve Çobanlı İskelesinin olduğu yerlerde oluşan durum orada yaşayanların denizle irtibatını çoktan kesti de, pis koku yaşam kalitesini de olumsuz etkiledi.

Çatalçam’da yaşayanlar, önceki gün bu durumu protesto eden küçük bir de eylem yaptılar.

Bütün bunlar yaşanıyorken, Büyükşehir Belediyesi, biriken bu sorunları çözmek yerine, günü kurtarma telaşı içersinde gözüküyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir durup, dururken, adeta ‘’Cambaza Bak’’ dercesine Çiftlik Caddesi’nin kısmen de olsa trafiğe açılma konusunu ortaya attı.

Samsun’da herkes şimdi bunu konuşuyor.

Cumhurbaşkanı’nın talimatına rağmen su fiyatlarındaki indirim rafa kaldırılıp, yerine astronomik zam yapılma kararını konuşmuyor şimdi kimse.

Arızalanan pompaları parasızlıktan onarılamayınca Samsun’un plajlarına kanalizasyon akıtılması nedeniyle ‘Mavi bayrak’larının geri alınması da mevzu edilmiyor artık.

H.HALK, dışında Samsun Basını da ‘Üç Maymun’u oynuyor maalesef.

Ne garip durum.