bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyükşehir Sınıfta Kalırken
Yazarlar // 21 Nisan 2020 Salı 14:39

Ragıp GÖKER

Millet İttifakı’ndan seçilen belediyelerin koronayla mücadele sırasında bağış toplamak amacıyla kamu bankalarında açtıkları hesaplar, Paralel Yapı’ kurma suçlamasıyla bloke edilse de, başta İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri olmak birçok belediye, yardıma muhtaç ailelere yardım etmeye devam ediyor.

Samsun’daki ilçe belediyeleri de, bu zor süreçte halkımızın yardımına koşuyor.

Yener Cabbar, H.HALK’taki köşesinde “Vatandaş bir kenara yazıyor” başlığıyla ikidir bu konuya değiniyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin kasası tamtakır.

İçme suyuna, ve sayaç okuma bedeline yapılan akıl almaz zam oranı nedeniyle bunu anladık ama İlkadım ve Atakum gibi ilçe belediyelerinin de ekonomik sorun yaşadıklarını biliyoruz.

Ve fakat.

İlkadım Belediyesi, ‘çam sakızı, çoban armağanı’ misali, miktarı az olsa da, Hilal Kart’la halkımızın yardımına koşuyor.

Cumhur İttifakı’ndan seçilmiş AK Partili Havza ve Çarşamba Belediye Başkanları da, karınca kararınca yardım yapıyor.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin de elinde kolilerle kolilerle yardıma koşarken çekilmiş fotoğrafları haberlere konu oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in bu süreçteki tek fotoğrafı ise, bir yaş günü kutlaması için gittiği evin akısında çekilmişti.

Bu süreçte, Samsun Büyükşehir Belediyesinin bir başka etkinliği de, sürecin başlarında tramvay duraklarında maske dağıtırken çekilmiş fotoğrafların haberiyle ilgiliydi.

Ama o kadar.

Maske demişken, sahi şu maske meselesi ne oldu.

Yaklaşık 15 gün önce ‘e devlet’ uygulaması üzerinden maske başvurusunda bulunanlardanım.

Üstelik bu başvuruyu iki kere de tekrarladım.

Maskelerin para ile satılması Cumhurbaşkanı talimatıyla yasaklanınca ki, bu doğru bir karardı, bu kararın ardından önce maskeleri PTT’nin dağıtacağı açıklanmıştı.

PTT’nin bunu başaramayacağı kısa sürede anlaşılınca da, her birimizin telefonlarına şifre gönderileceği ve bu şifre ile maskeleri eczanelerden alacağımız duyuruldu.

Bu satırları okuyan kaç kişiye şifre geldi bilmiyorum ama bu satırların yazıldığı an itibariyle, yakın çevremdeki birçok kişi gibi başvuruda bulunduğum karım ve benim için hala şifre gelmiş değildi.

Muhalif gazete ve TV sayısı az olsa da bunlara dair haber bültenlerinde maske dağıtımımla ilgili sorunun sadece benim ve yakın çevremle sınırlı olmadığını, sorunun ülke genelinde yaşandığını öğreniyoruz.

Ve fakat.

Maske dağıtımında sorun yaşanırken, Mersin Büyükşehir Belediyesinin halka ucuz ekmek dağıtması, Valilik tarafından yasaklanmıştı.

Valilik kararını skandal olarak değerlendirebiliriz ama bunun daha da fena olan tarafı, Mersin Büyükşehir Belediyesinin  ekmek dağıtma işine, kimi AK Parti yöneticileri tarafından “Paralel Yapı” benzetmesi yapılarak Vali’nin yasaklama kararının desteklenmesidir.

Akıl tutulması mı desem bilemedim ama maske dağıtımında yaşanan sorunlar ortadayken, ekmek dağıtımının engellenme girişimi ister istemez “Maske başarısızlığını örtmek için mi yapılıyor” gibi deli soruları akla getirip, bize şeytanın  avukatlığını yaptırıyor.

Şunun bilinmesini isterim.

Bu türden saçmalıklar, muhalefetin ekmeğine yağ sürerken, en çok da AK Parti’ye zarar veriyor.