bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyükşehir Halkın Yanında Olacak mı?
Yazarlar // 19 Temmuz 2021 Pazartesi 00:41

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan meydan dönüşüm işinde Kemal Vehbi Gül tarafından yaptırılan Cami ve çevre düzenlemesi işi yargıdan döndü. Hem dükkan sahipleri hem de Samsun halkı bir caminin daha yıkılmasının önüne geçildiği için sevindi.

Bu sevince bir yenisi daha eklendi. Ulktra Hız Şarj özellikli otobüsler de devreye alınıyor. Peki bu elektrik nerede üretilecek, kimlerden satın alınacak? Samsun halkı otobüslere ucuz binebilecek mi? Bu soruların yanıtının verilmesi gerekiyor.

Biz yaptık oldu döneminin artık bitmesi şart. Bir şart daha var: Samsun’da vatandaşın denizden yararlanabilmesi için Yabancılar Pazarı olarak bilinen de artık içinde yerlilerin yer aldığı pazarın da taşınması şart. Bölgede Pazar bugune kadar durdu ancak şimdi artık yeni bir yer bulunması gerekiyor. Hem bölgedeki yoğunluk kalkar hem de vatandaş denizle biraz daha kolay buluşmuş olur.

Önceki gün kafelerden birine gittim. Yemekler pahallı değil, halk yararlanabilir. Tuvaletlere gerekli özen sanırım göstrilmiyor. Yapım şekilleri düzenli de kullanım şekli biraz rahatsız ediyor. İşletmeciyi suçlamak yerine burada kullanıcıları da eleştirmek şart. Çünkü kullanıcılar aparatları iyi kullanmıyorlar. Sıkça bozuluyor aparatlar sonra da vatandaş kullanım alanına girdiğinde pis kokularla karşılaşıyor, sulara ve hatta idrara basmak durumunda kalıyor.

Yine elektrikli otobüse dönelim: Bu otobüsler sayesinde çevre ve hava kirliliğinin büyük ölçüde önüne geçilecek.Otobüsler tarafından kullanılan enerji miktarı azalacak.

Bütün bunların sonunda topru taşımaccılık ücretleri artacak mı azalacak mı? Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir açıklama yapmalı ve vatandaşı aydınlatmalıdır. Eğer enerji ucuz sağlanacaksa ucuza da kullanılacak demektir o zaman da vatandaşın cebinten alınan taşıma ücretinin de azalması gerekmeyecek mi?

Eğer toplu taşıma ücretleri azalmayacaksa Samsun halkının tepkisinın karşısında Büyükşehir Belediyesi’nin açıklaması nasıl olacak merak ediyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi halkın yanında durabilecek mi?