bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyükşehir CHP'nin Olsaydı
Yazarlar // 12 Ocak 2021 Salı 10:17

İsmail BAŞARAN

Samsun’da bir rüşvet iddiası almış başını gidiyor. Muhalefet bunu sürekli gündeme getiriyor ancak ne adı geçen Belediyelerden ne de bu Belediyelerin başkanlarından ses çıkmıyor. Hadi Belediyelerin başkanlarından ses çıkmıyor, Adalet bu işin neresinde kalıyor?

CHP ve İYİ Parti İl Başkanları bu iddialarını sürdürürken görevden alınmalar da var. Madem görevden alıyorsunuz biraz da sesinizi çıkarın AK Parti’li Belediyeler. “Bu iddiaların araştırılması için konuyu başkası değil de yargıya biz taşıyoruz” deyin ve gereğini yapın. Konu yargıya intikal ettirilirse söylenenler gerçek mi değil mi ortaya çıkar, eğer gerçek değilse adı geçen şahıs veya şahıslar aklanır. Eğer söylenenler gerçekse bu kez de adı geçenler yargılanıp gerekli cezaya çarptırılırlar. Şimdi Samsun halkı konunun nereye kadar gideceğini merak ediyor, adı geçen yolsuzluk yapılmış mı yapılmamış mı?

Ancak AK Parti olunca işin içinde yargıya gidilemiyor ve bu iş Samsun’da ilk kez olmuyor. Hatırlar mısınız bir zamanlar (A) Takımı konusu vardı Büyükşehir Belediyesi’nde. O zamanki Büyükşehir Belediye Başkanı Adalet Sarayı’na nasıl olduysa vatandaşın girdiği kapıdan değil de Hâkim ve Savcıların girdiği arka kapıdan alınmıştı ve hem basından hem de iddia sahiplerinin avukatlarının haberi bile olmadan ifadeli alınmıştı o Başkan’ın.

O günden beri bu yargılama konusunda burası Türkiye diye düşünüyorum hep. İfadesi alınacak olan kişi iktidar partiliyse böyle arka kapıdan girer ve de çıkıp gider. Yok, muhalefetteyse bütün Medya kapının önüne ve Duruşma Salonuna alınır.

O eski günler geldi aklıma da Büyükşehir Belediyesi’ndeki bu konunun kam olarak araştırılmayacağı ve iddiaların havada kalacağı konusu yine aklımdan çıkmıyor. Eğer iktidar yanlısıysan adalet senden tarafa oluveriyor. Muhalifsen yandın.

Her konuda görüş Beyan eden İçişleri Bakanlığı Bir Belediye’de böyle iddiaların karşısında neden sessiz kalıyor da soruşturma ve gerekirse yargılama bitene kadar bu vatandaş yakalanmıyor ve dışarıda gezmesine izin veriliyor?

Bizdensen yasalar seni korur, değilse yasalar senin aleyhine çalışır mantığı ne zaman ortadan kalkacak acaba? Bu ve benzeri hareketler Adalet’e olan saygıyı yaralıyor.

Bu dün de böyleydi bugün de böyle maalesef. AK Parti İktidar olmadan önce benzeri hareketlere rastlanmıyor muydu, rastlanıyordu elbet. Yani demek istiyorum ki Türkiye’de Adalet her dönemde güçlüden yanadır.

GÜNÜN SÖZÜ
Aklın başına gelince, sakın pişman olacağın bir iş yapma. (Mevlana)