bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyükşehir Batakta Mı?
Yazarlar // 17 Ağustos 2020 Pazartesi 18:01

İsmail BAŞARAN

Mal kalmadı desek doğrudur. Artık elde avuçta mal kalmayınca kalan birkaçını da kendisi işletme yerine kiraya vermekte buldu.

Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi, Golf kulübü ve Restoranı’nın kiraya verilmesi ile başlattığı 'özelleştirme' adımını genişletti. Belediye, tüm sosyal tesislerini kiraya vermeye hazırlanıyor.

Verecek tabi, kasada para kalmayınca maaşlar ödenemeyince, yatırımlar durma noktasına gelince bu sonuç kaçınılmazdı. Yatırım yapamayan belediyenin Samsun’ludan iyi not alması mümkün müdür sizce?

Bana göre hayır, çünkü harcamalar yatırımlara değil de transfer edilen personele gidince haliyle dışarıdan gelenler giderken aldıkları maaşları da getirecekler, yani kısaca Samsun esnafı yine avucunu yalayacak. Dışarıdan gelenler yatırımlarını haliyle geldikleri yerlere yapacaklar. Burada Samsun’da yaşayanlar olarak gidecek olanları değil de gidecek olanları buraya getirenleri suçlamak durumundayız. Büyükşehir asıl batağı bundan sonra görecek.

Seçim öncesi çalışmalar yapılırken vatandaşa verilen sözler vardı ne oldu, Çiftlik Caddesi’nden başka nerede verilen sözler tutuldu. O Caddede verilen söz tutulmasına tutuldu da esnaf neden yine mağdur olduğundan dem vuruyor anlamıyorum ve anlamayacağım da.

Dünya “etme bulma dünyası” derler ne kadar da doğru cümleymiş.

 

BARIŞ YOKMUYDU

Samsun OMÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, ilk mesajını verdi, kavgayı değil, ortak aklı benimseyeceklerine vurgu yaptı. Temel amaçlarının marka değeri yüksek bir üniversite inşa etmek olduğunu belirterek, "Çatışmayı, kavgayı, huzursuzluğu değil, yönetişimi esas alacağız, mümkün olduğu kadar temsili ve geniş katılımı sağlamayı önemsiyoruz "dedi.

Bu ne anlama geliyor sizce bilemem de ben söylenenlerden şunu anladım: Samsun OMÜ daha önce marka değeri yüksek bir üniversite değildi diyor yeni Rektör. Oysa Karadeniz Bölgesinin hangi kentine giderseniz gidin ÖMÜ’nün marka değeri yüksek bir eğitim yuvası olduğunu duyacaksınız. Demek ki Sayın Ünal bunu anlayamamış, neden acaba?

 

İŞTE BİZ BUYUZ

Samsun’un Yakakent İlçesi’nde Belediye sahil düzenlemelerini yapıyor, bu konuda önümüzdeki yıllarda da çalışmalar süreceğe benziyor. En son olarak Belediye sahile (T) adı verilen kayaları düzenleyip ışıklandırdı. Görsel olarak da güzel oldu. Güzel olmayanlar da var ve sonucu ağır oluyor.

Belediye ışıkları yaptırdı tamam da ne hikmetse bir ambulans bile almadı. Eğer ilçenin sağlık kurumu bir ambulans alamıyorsa Belediye bu görevi üstlenmelidir. Üstlenmedi ve sonuç ölüm getirdi.

Önceki gün sağlık sorunu da olan bir genç denize girdi ancak bir daha sağ olarak çıkamadı. Fazlaca su yutmuş olacak ki can verdi, neden biliyor musunuz? Sağlık görevlileri ve Alaçam’dan gelecek olan ambulans zamanında yetişemedi. Bu bir suçtur ve sağlık suçu işlenmiştir. Yatırım paraları başka başka yerlere harcanmıştır.

O ışıklara bakarken akşamları Mehmet Akif’in şiiri geliyor aklıma:

Mazlumu nedir ezmede, ezdirmede mana, Zalimleri adlin, hani öldürmedi hâlâ.

Cani geziyor dipdiri, can vermede masum. Suç başkasınındır da niçin başkası mahkûm?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeği, insanların ölçüsü ile değil; insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı. (Hz. Ali)