bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyük Lokma
Yazarlar // 13 Şubat 2019 Çarşamba 22:35

İsmail BAŞARAN

Yıllardır bilirim ve her zaman da duyarım bu sözü:
Büyük lokma ye de büyük söz söyleme.
Çünkü bir gün karşına çıkıverir.
Türkiye karpuz gibi ikiye ayrılmış durumda. CUMHUR İttifakı ve MİLLET İttifakı.
Bu ittifaklar içince çeşitli siyasi partiler var. İçerde olmayıp da dışarıdan destek vereceğini açıklayan partiler de hangi ittifakları destekleyeceklerini açıklıyorlar.
İttifak adaylarından birisi de İlkadım’ın eski belediye başkanlarından eski MHP’li yeni İYİ Parti’li Necattin Demirtaş. İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, da büyük söz söyleyenlerden birisi oluverdi. Daha önce MHP’den yine İlkadım’da belediye başkanlığı yapan Demirtaş 31 Mart yerel yönetim seçimleri öncesinde bir açıklamada bulundu. Demirtaş bu açıklamayı, HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Bakın'ın 31 Mart'taki yerel seçimlerde Millet İttifakı'nın adaylarına destek verecekleri yönündeki açıklamasından sonra yaptı:
"Bizim HDP ile hiçbir ilişkimiz olamaz. HDP'nin oyu ile ben şehirde başkan olacaksam Allah bana bunu nasip etmesin. Bu kadar net." dedi.
Helal olsun Demirtaş, bir yüreklilik gösterdin tamam da adaylığını koyarken bunu bilmiyor muydun? Madem bu kadar net konuşuyorsun yapman gereken MHP’den ayrılıp iyi Parti’ye geçip katıldığın adaylıktan çekilmektir. Çünkü HDP açıkça MİLLET İttifakı’na destek olacağını açıklamıştır. Şimdi yapman gereken bu adaylıktan ayrıldığını söylemek ve MİLLET İttifakı’nın tekerine taş sokmamaktır.
Oysa Demirtaş isminin İlkadım’da duyulmasından sonra ilk akıla gelen Cumhur İttifakı’nın MHP kanadından da oy alıp seçimi bölgesinde MİLLET İttifakı lehine döndüreceği olmuştur.
Tavrını ortaya koyduktan sonra oyun oynanırken sahadan kaçmak Demirtaş’a yakışmaz. Söylediğini yaparsa sanırım kendi siyasi hayatını da bitirmiş olur.
Umarım ki dil sürçmesi sonucu böyle bir söylemde bulunmuştur.

PİYANGO SAMSUN’A DA VURACAK MI?
Adalet ve Kaklında Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce açıklanan belediye başkanlarından bazılarının değişebileceği yolundaki açıklaması Samsun’da da ortalığı karıştırdı.
Mustafa Demir’in açıklanmasının tepki gördüğü yolundaki iddialar “Piyango Samsun’a da vuracak mı?” sorusunu gündeme getirdi.
Şimdi iki şık var: AK Parti ya Mustafa Demir ile yola devam edecek ya da yeni bir aday gösterecek.
Yeni aday gösterilmesi için isim belirleme kamuoyu araştırması yapıldığı söylentileri aldı başını gidiyor.
AK Parti adayları arasında değişiklikler olacağı yolundaki söylentiler bir Afrika atasözünü hatırlattı bana. Bu atasözü der ki:
Aslan, ceylan, sırtlan, zebra yan yana koşuyorsa, orman yanıyor demektir.

GÜNÜN SÖZÜ
Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu, uyanmaktır. (S.M. Poker)