bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Büyük Lider Olabilmek İçin
Yazarlar // 20 Nisan 2020 Pazartesi 18:53

İsmail BAŞARAN

“Türk Genci devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten fazla inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ve en büyük kıpırtı ve bir davranış duydu mu “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz cumhuriyetin ve devrimin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” diyecektir.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “İnanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan nedenleri ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!”

Mustafa Kemal Atatürk bunları 5 Şubat 1933’te Bursa’da söylemiş. Bugünü 76 yıl önceden görebilmek, Dünya Lideri olmanın sonucudur.

Sarayda oturmakla Büyük Lider olunmuyor, okumakla kitaplar yazmakla, yabancı diller öğrenmekle Dünya’yı tanımakla Dünyanın da kendisini tanımasıyla olunuyor Büyük Liderlik.

Üç gün sonra TBMM’nin açılışının ve göreve başlamasının yüzüncü yılı kutlanacak. Ancak bu yıl salgın nedeniyle törenlerle kutlanamayacak ve şenlik içinde geçmeyecek.

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Bu asla unutulmamalıdır.

Yasaklar nedeniyle evimizdeyiz, Devletimiz sağlığımızı korumak için öyle bir karar aldı, ancak evimizde olmamız demek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamayacağımız anlamına gelmemelidir.

O gün Bütün Türkiye evlerinde kaldığı için balkonlarını Türk Bayrağı ile süslemelidir. Ben kendi adıma bunu yapacak ve Şanlı Bayrağımı evimin balkonundan önce sallayacak sonra da oraya asacağım.

Neden mi yapacağım bunu. Bir zamanlar “Türklük diye bir şey yoktur” diyenlere inat olarak yapacağım. “Türklük üst kimliktir alt kimlikler de vardır” diyenlere inat olarak yapacağım. Türkiye’de yaşayıp da kendisini Türk görmeyenlere inat yapacağım.

Kimse unutmasın ve çeşitli hayallere de kapılmasın. Bu ülke sadece toprak değildir, Türkiye Cumhuriyeti vatanıdır. Çünkü uğrunda can verenler vardır. Türkiye Cumhuriyetinin altını ve içini oymak isteyenler varsa unutmasınlar sakın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Silah korkakta, yönetim akılsızda olursa işler bozulur. (Hazreti Ebubekir)