bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Buruk Veda
Yazarlar // 8 Mayıs 2016 Pazar 00:00

Ragıp GÖKER


19 Mayıs'ın bir FB maçıyla başlayan ve 41 yıl süren Samsun için 'futbol mabedi' olma serüveni, Malatyaspor'la oynan bir PTT 1. Lig maçıyla sona erdi.

Önümüzdeki sezon maçlarını yeni stadımızda oynayacağımız için bu son vedanın PTT ligine de veda edeceğimiz Şampiyonluk maçı olmasını ne çok isterdim.

40 yılı aşan meslek yaşamımda Samsunspor'umun nice zaferlerine tanık oldum ben 19 Mayıs'ta.

Bizim19 Mayıs maceramızda, şu sıralar yaşanılan gibi hüzün de var ama bu serüvenin çoğu anısı zaferleri barındırır.

Şoförlerin "Arkayı Fenerleyelim" beyler tekerlemesine neden olan 4-0'ların hikayesi bu statta yazıldı zira.

Fener maçları tatlı bir anı olarak kalacak hafızalarımızda ama ben o efsane maçlar arasında Aydın maçını da ayrı bir yere koyarım.

Bize zaferler kazandıran efsane Hoca Kamuran Soykıray’ı unutmayacağım mesela.

Temel Keskindemir'i, Cazip Sezer'i Çolak Ömer'i, Kemal Dikmen'i, Hayri Kol'u, Atakan'ı, Rahmetli Muzaffer Badalıoğlu’nu, Mete Adanır’ı ve Nuri Asan'ı unutmayacağım gibi.

19 Mayıs'la ilgili anılarımda Davut Aktaş fotoğrafında ölümsüzleşen Emin Kar'ın yumruk şovu da ayrı bir yer tutacak her daim.

Önder'i de, sevgiyle yad edeceğim, bizimle oynanan maçtaki kurtarışlarıyla efsaneleşen Galatasaray'ın kalecisi Kajganiç de anılarımda yaşayacak.

Varsa bir hakkım, benden yana helal olsun.

Siz de helal edin isterim.

Gazeteler dünü "19 Mayıs'a veda maçı" diye duyurmuştu ama stat Müdürü arkadaşım Sinan Hacıyunus "Son maçımız olmayabilir" dedi.

Sinan Hacıyunus, yeni stadın zamanında bitirilemeyeceğini düşünerek mi böyle söyledi bilmem ama devletimin yetkilileri, maçların seneye yeni statta oynanacağını söylüyorlarsa ben onlara inanırım.

Maçı sorarsanız, tam bir saçmalık.

Taraftara göre takım yapmadığını söyleyen Korukır, taraftarın baskısıyla Ofeodu'yu keserak başladığı maçı, Mustafa Sevgi'nin atıldığı 85. dakikada hücum oyuncusu Kone'yi çıkarıp, oyuna bir orta saha oyuncusu olan Muharrem Efe'yi alması gibi bir saçmalıkla bitirdi.

Sadece puanın önemli olduğu bir maçtı.

Nasıl oynandığının hiç önemi yoktu yani.