bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Burma: Büyükşehrin yaptıkları işe yaramıyor.
Yazarlar // 23 Ağustos 2012 Perşembe 07:50

Ragıp GÖKER

Yusuf Ziya Yılmaz’a yakın olmakla suçlanan Metin Burma, hani nasıl söylenir. Açtı ağzını yumdu gözünü.
Büyükşehir Belediyesinin yani Saski’nin bugüne kadar yaptığı alt yapı çalışmalarının bir işe yaramadığını söyledi.
Burma, Atakum’daki muhtarları topladı önceki akşam iftar yemeğinde.
“Sel Raporu hazırladım, bu rapora sahip çıkın” dedi.
“Siz sahip çıkarsanız, raporu ilgili yerlere vereceğim” diyen metin Burma aslında kendine destek verilmesini istiyor.
Atakum’da sele neden olan yağmur’un son yüz yılın en büyük yağışı olduğunu söyledi ama bu tür yağışların bundan böyle her yıl ya da yılda birkaç kez tekrarlanabileceğini bunun için şimdiden önlem alınması gerektiğini dile getirdi.
Sel nedeniyle kendisinin ve Atakum Belediyesinin suçlanmasına da bir anlam veremediğini söyleyen Metin Burma, derelerin ıslahı görevinin Büyükşehir Belediyesinin görev ve sorumluluğunda olduğuna dikkati çekti.
Burma, Büyükşehirin kendilerinden yardım ve işbirliği isterse buna da hazır olduklarını da söylerken, Çobanlı mevkiindeki Kuruzeytin Deresinin yatağında açılacak bir kanalla suyun denize ulaştırılabileceğini, bu projenin uygulanması durumunda Atakum’da su baskını yaşanmayacağını iddia etti.
Saski’nin Atakum’da Kanalizasyon ve yüzeysel sularla ilgili çalışmalar yaptığını söyleyen Burma, “Bu bir işe yaramıyor. Su Baskınlarına karşı bir senaryomuz ve projemiz yok” dedi.
Burma, “Ben suçlu aramıyorum” dedi konuşmasının bir bölümünde.
Ama su baskını sonucu oluşan Sel felaketi de bir vakıa olarak ortada duruyor, Bunu nasıl açıklarsınız şeklindeki sorumuza ise,”Benim üslubum bu, ben olayları bu şekilde açıklıyorum.”diye yanıtladı.
Sel varsa ki; var.
Öyleyse bu durumun bir sorumlusu olmalı.
Metin Burma ”Büyükşehir sorumlu, bugüne kadar yaptıkları bir işe yaramadı” böyle diyor.
Öyle anlaşılıyor ki Burma, Büyükşehir Belediyesinin bu gibi durumlarda sorumluluğu üzerine almaması nedeniyle oldukça zor durumda kalmış.
Vali başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı, Karayolları ve DSİ yetkililerinin Atakum’da su baskınını önlemek için hazırladığı projeye sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.
Bunu söylemekle kalmadı, İftar yemeğine katılan ki bölgedeki muhtarların tamamına yakını oradaydı. Burma’nın “Sahip çıkacakmısınız” sorusuna alkışla yanıt vererek, desteklerini göstermiş oldular.

BUGÜN BAYRAM
Bugün bayram.
Erken kalkacağım.
Oğlum gelecek İstanbul’dan.
Altı aydır görmedim yavrumu, Anası ve ben onla hasret giderdikten sonra.
Annem ve babama gidip ellerini öpeceğim, hayır dualarını alacağım.
Sonra eşimi Kıranköy’de bekleyen, Anacığına ve babacığına götüreceğim. Onunla birlikte ben de dualar okuyup helallik isteyeceğim.
Sonra yaşlılarımıza gidip hayır dualarını da alırım.
Ailemle bayram tadında iki gün geçireceğim.
Çarşamba günü görüşmek üzere.

Bayramınız kutlu olsun.