bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bugün Yine Açız
Yazarlar // 27 Aralık 2021 Pazartesi 02:53

İsmail BAŞARAN

“Allah fukarayı sevindirmek isterse önce eşeğini yitirtir, sonra buldurur” diye bir söz vardır. İçlerinde benim de bulunduğum simit sevenler, bir öğünü bir simit kaşar ve bir bardak suyla geçirenler dolar sayesinde güldü. Ve hep birlikte kaybolan eşeğini bulan vatandaşa döndük.

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, 60 gram simidin fiyatını 2,5 TL'ye çıkaracak kararı, dolardaki düşüş nedeniyle bir süre askıya aldıklarını açıkladı. Hammadde fiyatlarını izlemek adına eski tarifeyle devam edeceklerini belirten Yiğit, "Bu zam için biz 20-25 gün önceden müracaat etmiştik. Bu aşamaya gelindiğinde dolardaki yumuşamayla birlikte yapmayı uygun görmedik. ‘Bunlar bizim hammaddelerimize yansıyacak mı?’ diye düşündük. ‘Bir duraklayalım’ dedik. Şu anlık zam yapmıyoruz. Bizim resmi fiyatımız 60 gram 2 TL. Şu an böyle devam edeceğiz" dedi.

Bu açıklama simit sevenler ya da bir öğününü bu yollar geçiştirmek zorunda kalanlara adeta gün yeniden doğdu. Marketlerde hangi ölçüde düştü tam anlayamadım da sokakta gerçekten düştü. Simit alıp afiyetle yedim, ah bir de simitteki susam fiyatları düşse de o halkanın üzerindeki susam taneleri artsa e güzel olur.

Sokaktaki satıcıda simit eksi fiyatına dönerken, marketlerde fiyatlar neden düşmüyor? Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın marketleri denetleyeceklerini açıklamasının ardından belki korkarlar da fiyatları düşürürler diye düşünürken dolardaki düşüş ilk gün market raflarına henüz yansımadı. Pazardaki fiyatlar da çıktıkları yende duruyorlar.

Sadece simit fiyatı mı düşmeli? Ekmek gramajları yeniden artırılmalı, otobüs fiyatları yeniden düzenlenmeli. Madem dolar düştü, akaryakıt fiyatları da gerilemeli ve vatandaş on gün önceden olduğu fiyatlarla bilet alabilmeye dönmelidir.

Fiyatlar düşer mi bilemem de yıllar önce Tevfik Fikret’in yazdığı bir şiir geldi aklıma.

“Bugün açız yine evlatlarım, diyordu peder,

Bugün açız yine; lâkin yarın, ümid ederim,

Sular biraz daha sakinleşir... Ne çare, kader!”

Demişti Fikret. Acaba Türk Milleti kaderini değiştirebilecek mi önümüzdeki seçimlerde, içinde bulunduğu bu durumda kurtulabilecek mi? Pazarlarda konuşulanları izliyoruz TV’lerden “açız” diyor insanlar, bugün de açız…

 

KALDIRIMLAR DENETLENİYOR

Samsun’un merkez ilçelerinden olan İlkadım son günlerde kaldırımlarda yaşanan işgallerle gündeme geliyordu, son olarak İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri bu işgallere son vermek için denetimlerini sıklaştırdı.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent genelinde kaldırım işgali yapan esnafı denetleyerek son uyarılarını yaptı. Ekiplerin uyarılara uymayan esnafa idari işlem uygulayarak para cezası kesilecek.

Zabıtalar önce ikaz ediyorlar sonrasında da devam ediliyorsa işgallere para cezası uygulanıyor. Kaldırımlar yayalar içindin esnafın ürünlerini oraya koyup sergilemesi için değil. Kaldırımda sergilenen ürünler hem yaya hem de araç trafiğini zora sokuyor. Belediye bu çalışmalarına ara vermeden sürdürmelidir. Sadece İlkadım değil, benzeri durum hem Atakum hem de Canik ilçelerindeki merkez alışveriş noktalarında da mevcuttur. Eğer halkın kolay alışveriş yapması isteniyorsa hem esnaf hem de diğer belediyeler de uygulamaya destek olmalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat biz onu planlarken başımızdan gelip geçenlerdir.