bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bugün 1 Mayıs
Yazarlar // 1 Mayıs 2019 Çarşamba 11:52

İsmail BAŞARAN

Yani işçi ve emekçilerin bayramı. Bu bayram Türkiye’de de uzun zamandır kutlanıyor da son zamanlarda ne hikmetse işçiler ve emekçiler polisle karşı karşıya getiriliyor. Çünkü işçilere bayram kutlamaları iktidarın gösterdiği yerlerde kutlanabiliyor. Yani işçiler bayramlarını bile özgürce kutlayamıyor, bu bir ayıptır.

Nedeni basit, işçiler ve emekçiler meydanlara indiklerinde hayat pahallılığından bahsedecekler,  özellikle bugün işçiler Emeklilikte Yaşa Takılanlar için mutlaka sloganlar atacaklar. Hayat pahallılığı altında ezilenler topluca seslerini çıkaracaklar, emekli ikramiyelerinin ellerinden alınması oyununu eleştirecekler.

Bugün 1 Mayıs, aman ha işçiler ve emekçiler gaza gelmeyin haklarınızı kavgayla dövüşle aramayın. Samsun’da da hak arama mitingi olursa, sloganlar yıkıcı olmamalı bu konuda sendika yöneticilerine de büyük iş düşecek.

YENİDEN CEK- CAK DÖNEMİ

AK Parti 28. İstişare ve Değerlendirme toplantısı yapıldıktan sonra gözler alınan kararlara ve verilen sözlere döndü.

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Akıllı Şehirler Uygulamaları" ile sağlanacak tasarrufun yanı sıra kentsel dönüşümle ilgili planlamaları anlattı.

Anlattı da kentsel dönüşümde yıkılan binalardan bahsetmedi. İstanbul’daki yıkıntıları9n Samsun’da da yaşanıp yaşanmayacağı hakkında bir bilgi vermedi sayın Bakan.

Sayın Bakan’ın yaptığı bir konuşma daha dikkat çekti. Kurum "2023'e Doğru Yerel Yönetimler" başlıklı sunumunda, belediyelerde mali disiplini sağlamak ve öz gelirleri artırmanın öncelikli hedefler arasında yer almasını önerdi.

Ancak bu konuda AK Parti iktidarı döneminde 17 yıldır mali denetimlerin yapılıp yapılmadığından ve sonuçlarından bahsetmedi.

Kısaca hep yapacağız deniliyor ancak icraata gelince elde var sıfır.

İstanbul bir tarafa da benim merakım Samsun’daki kentsel dönüşümde aynı hatalar olacak mı?

Akıllı şehirler yapılacakmış, ne şimdi bu biz bugüne kadar akılsız şehirlerde mi yaşadık? Madem şehirlerin aklı başına gelmemişti bunca yıl, yeniden kentsel dönüşümlerde harcanan paralar hangi müteahhitlere gitti acaba?

Sadece bu değil, bir de yollar var, AK Parti döneminde hakikaten bir çok yol yapıldı yapılmasına da hangi müteahhitler yaptı bu yolları ve ne kadarı yapıldığından sonra bir yıl bile geçmeden yıkılıverdi?

Bizi bu gündemlerle uğraştırmasalar daha iyi olacak. Önce Belediyeler son beş yıllık hesaplarını seçmenlere versinler. Tabi Samsun’daki belediyeler için bunu hesapların şeffaflığını istemen benim vatandaşlık görevim de bu hesapların verileceğini sanmıyorum. Sadece değişen iki Belediye’de olabilir bu yani Atakum ve İlkadım belediyelerinde.

Bakalım böyle bir atak gelecek mi?

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan yaratılıştan iyidir. Kötülüğe yönelişi, dış etkilerdendir. Lu Wang