bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Buğday ve Pirinç İthalatı
Yazarlar // 16 Temmuz 2021 Cuma 20:48

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de garip işler oluyor. AK Parti İktidarı vatandaşı  üretimden koparıp tüketim toplumu haline getirirken yandaşlar da ithalattan paralar kazanıyor.

Samsun’un iki tarafında ovalar var ve odun diksen yeşerecek topraklara sahip bu ovalar. Ancak üretim günden güne azalıyor. İktidar yurt dışından buğday ithal ederken aklıma bir soru takıldı: Çarşamba Ovası’nde Terme bölgesinde pirinç ve çeltik varken, Bafra Ovasında da çeltik üretilirken yurt dışından pirinç ve buğday satın almak neyin nesi?

Neyin nesi biliyormusunuz? Yandaşlar ithalat yapsın ve para kazansınlar, üreticiler ise avuçlarını yalasınlar. O üreticiler kendilerine böyle bir zulmü reva görenlere, kendilerini açlığa mahkum edenlere yine gidip oy versinler. Neden, çünkü kendileri din iman sözleriyle kandırıyorlar.

Peki Samsun’un bu verimli ovalarında yaşayanlar gerçeği ne zaman görecekler merak eden var mı? Kendisi pirinç ekerkenn pirinci marketten üceti karşılığı satın alan üretici üzerindeki ölü toprağını ne zaman atacak?

CHP Kadın Kolları bu amaçla yani evin direği konumundaki kadınları uykudan uyandırmak için Karadeniz'de yollara düştü. İl il, ilçe ilçe hatta köy köy dolaşıyorlar. Adı her ne kadar “seçim çalışması” olarak yansıtıyorsa da bana göre CHP kadınları bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Çünkü bilinçlenen kadınlar haklarını arayabilirler, iyi yönetilmemeleri durumunda iyi yönetim konusunda güvence verenlere yanaşabilirler.

CHP’li kadınların Karadenizdeki gezilerinin temelinde “Bu ülkenin geleceği kadınların elinde, bu karanlık gidişe dur diyecek olan kadınlardır, aydınlık geleceğe kararlılıkla yürüyoruz ve gücümüze inanıyoruz, biz kadınlar birlikte güçlüyüz" düşüncesi yatıyor.

Bu projenin tutması durumunda köylerde ve kırsalda ailelerde erkek egemenliği de son bulacak ve kadınlar da büyük ölçüde aile yapılanması ve eğitilmesi konusunda söz sahibi olabilecekler. Bu gezilere katılan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, heyetin Karadeniz programını sürdüreceğini söylüyor.

Toprak  Mahsulleri Ofisi buğday ve pirinç ithal ededursun artık karadeniz kadını daha da çok bilinçlenmeye başladı. Bu bilinçlenmenin Orta Anadolu kadınında da hissedilmesi iktidarı kara kara düşündürüyor. İktidar sadece “Türkiye üzerine oyunlar oynandığı” teziyle algı operasyonu yapmayı sürdürüyor.

Siyasi Parti Yöneticileri unutmasınlar ki Türkiye’de kadınlar artık uyandı, söylenenlere değil de yapılanlara bakıyorlar. Kısaca boş atıp dolu tutma dönemi bitti.