bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bu Soygundur
Yazarlar // 28 Eylül 2020 Pazartesi 14:17

İsmail BAŞARAN

Tüketim miktarı: 1 metreküp

Su bedeli: 4,26

Atıksu bedeli:1,07

Sayaç Bakım Bedeli:2,50

KDV bedeli:0.88

Yuvarlama: 0,82

ÇTV:0,47.

Toplam Fatura Bedeli: 10 lira.

İşte rakamlar ortada. Samsun’da vatandaş bir litre su tüketmiş. SASKİ’den Gelen fatura ise şöyle:

Su bedeli litrede 4 lira 26 kuruş olan su bedelinden faturadaki girdi fiyatları da eklenince vatandaşın cebinden çıkan para 10 lira.

Şimdi çıksın bir yetkili de bu vatandaşın cebinden alınan paranın soygun olmadığını anlatın bana. Tüketilen paranın fiyatından daha fazla vergi alınır mı?

Bizi yönetenler, sizde hiç mi vicdan kalmadı, sadece cüzdan mı düşünüyorsunuz. Vatandaşı fazla sıkmayın bunun sonu kötü olur.

Bir düdüklü tencere düşünün içindeki suyu fazla ısıtırsanız önce kapağı patlar sonra içinden çıkan sıcak su üzerinize döküldüğü yeri yakar.

 

BAKAN UYARDI

Sağlık bakanı Dr. Fahrettin Koca, samsun'dan ayrılmadan önce yaptığı son açıklamayla Türkiye'ye mesaj verdi. Koca mevsimsel hastalık olan 'influenza' adlı grip ile 'Kovid-19'un benzer belirtiler taşıdığına işaret ederek, "Kovid- 19 şüphelisi görünümü veren hastalarımız da artacak, asıl düşmanımız olan salgınla mücadeleye ayrılan zaman ise azalacak" dedi.

Önümüzde iki virüs varmış, elimizde ise ikisini de yenecek 3 tedbir varmış: “Temizlik, maske ve mesafe.”

Sayın Bakan hadi bunları vatandaş olarak bizler yaptık. Temizlik arttı, bunun için de temizlik malzemelerini ve suyu bol kullandık. Su fiyatlarının nerelere kadar uçtuğundan haberiniz var mı, su faturalarını siz kendinin ödemiyorsunuz herhalde. Sürekli akıl veriyorsunuz Sayın Bakan, biraz da kendi aklınızı kullanmayı düşünür müsünüz?

Örneğin aşı üretmek gibi bir düşünceniz var mı, Türkiye’de daha önce aşı üretilirken AK Parti’nin göreve gelmesinden sonra aşı üretim merkezinin kapatılmasının ve şu anda dışa bağımlı kalmamızın nedenini kendinizde arıyor musunuz? Acaba Türkiye neden dışa bağımlı hale geldi, cevabınız var mı sayın Bakan Bey?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Gördüğün çıplak bir yoksulu giydirdikten sonra, fakir görürsen onu soymuş olursun.  (Filemon)