bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bu Nasıl İttifak
Yazarlar // 4 Aralık 2019 Çarşamba 08:49

Ragıp GÖKER

MHP, Cumhur İttifakı’na zarar gelmemesi için, gerek TBMM’de kanun tekliflerini ve gerekse şehir meclislerinde inanmadığı karları bile kabul ediyor.
Ama gel gör ki, ittifak ortağı AK Parti’den aynı anlayışı göremiyor.
Termik Santrallerin bacalarına filtre takma zorunluluğunu yedi yıldan sonra ikibuçuk yıl daha uzatan teklife kabul oyu vermesi nedeniyle özellikle MHP’nin Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan çok eleştirilmişti.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edilmiş olsa da, aynı zamanda halk sağlığı uzmanı bir tıp doktoru olan Prof. Dr. Sefer Aycan, bir gün önce yaptığı açıklamada “1 dakika bile filtresiz çalışmamalı” demesine rağmen AK Parti’nin getirdiği o teklife kabul oyu vermişti.
Sefer Aycan, kendisi adına büyük bir çelişki uyandıran bu kararını ‘’Partim öyle karar aldı’’ diyerek savunmak durumunda kalmıştı.
‘’Hayır’’ dese de, AK Parti ve MHP oylarıyla o yasa yine geçerdi ama Sefer Aycan’ın, Bahçeli’nin hışmından korktuğu anlaşılıyor.
Biliyorsunuz, EYT’liler için İYİ Parti’nin getirdiği teklife ‘’Evet’’ dediği için, MHP’nin TBMM’deki Gurup Başkanvekili de olan Samsun Milletvekili Erhan Usta, Devlet Bahçeli tarafından önce guruptaki görevinden azledilmiş, daha sonra disiplin kurulu kararıyla partisinden atılmıştı.
Erhan Usta şimdi bağımsız.
Ve fakat.
İnandığı bir işi yapmanın gururuyla, göğsünü gere, gere siyaset yapabiliyor.
Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız aday olarak katılan Erhan Usta, seçilemese bile, kovulduğu partisinin çok üzerinde oy alma başarısı göstermişti.
Sefer Aycan, inanmadığı bir teklife ’’Evet’’ diyerek el kaldırdığı için memleketi Kahramanmaraş’ta ve de özellikle o termik santralin zehirlediği Afşin ve Elbistan ilçelerinde göğsünü gere, gere gezebilecek mi?
Merak ediyorum doğrusu.
Farklı konular olsa da, benzer bir durum Samsun’da yaşanıyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin MHP’li üyeleri, içme suyuna astronomik zam yapabilmek için AK Parti’nin getirdiği teklife, Cumhur İttifakı’nın zarar görmemesi adına kabul oyu vermişlerdi.
MHP’li üyeler, TEFE-TÜFE endeksli su zammı her ay artmaya devam edince bundan rahatsız olmalılar ki, su zammındaki TEFE-TÜFE uygulamasının kaldırılmasını istediler.
Ne mi oldu?
AK Parti bunu kabul etmedi tabii ki.
Ya ne oldu derseniz.
Yüzde 5 indirim yapıldı.
Yani ‘’İki kuruş indirimle idare edin’’ denildi.
MHP ittifaka zarar gelmemesi adına, inanmadıkları AK Parti tekliflerine bile kabul oyu verirlerken, MHP talebinin AK Parti gurubu tarafından geri çevrilmesi, parti tabanında da rahatsızlık yarattı.
Sadece bu da değil.
Atatürk’e hakaret ettiği iddia edilen o meclis üyensin ’’Ben utanılacak bir şey yapmadım’’ diyerek, özür dilemeyerek, Atatürk’e hakareti iyi bir şeymiş gibi gösterme durumu da MHP’de rahatsızlığa neden oldu.
MHP, ittifak adına her türlü fedakarlığı yaparken, MHP’nin taleplerinin geri çevrilmesi ‘’Bu nasıl ittifak?’’ sorununu da sorduruyor haliyle.